Musorujsag
Élő Eredmények

Katona bombájával hozta el a három pontot Kisvárdáról a Kecskemét

Katona bombájával hozta el a három pontot Kisvárdáról a Kecskemét

m4sport.hu
Az első félidőben inkább a mezőnyben folyt a játék, a másodikban már a kapuk is veszélybe kerültek, végül egy pazar lövés döntött.

A bajnokságban második helyen álló Kecskemét idegenben aratott egygólos győzelmet a játéknap előtt harmadik helyen álló Kisvárda ellen a a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 0-1 (0-0)
Kisvárda, v.: Bognár
gólszerző: Katona B. (56.)
sárga lap: Ötvös (34.), Melnyik (52.), illetve Meszhi (21.), Szabó A. (45+1.), Vágó L. (45+2.)
Kisvárda Master Good:
Petkovic – Hej, Kovacic, Széles, Leoni (Alic, 78.) – Karabeljov (Navrátil, 88.), Ötvös – Melnyik, Makowski, Camaj (Vida, 78.) – Mesanovic (Spasic, a szünetben)
Kecskeméti TE:
Varga B. – Vágó, Szabó A., Belényesi – Nagy K., Szuhodvoszki (Rjasko, 92.), Mehszi (Nikitscher, a szünetben), Zeke – Banó-Szabó (Szalai G., 75.), Tóth B. (Horváth K., 84.), Katona B. (Májer, 75.)

A gól nélküli első félidőben a Kisvárda futballozott némi fölényben, de a Kecskemét járt közelebb a gólszerzéshez, egyszer azonban Petkovic védett bravúrral, másodszor pedig Banó-Szabó célzott pontatlanul, pár centivel.

A szünet után átvette a kezdeményezést a Kecskemét és Katona remek lövésével megszerezte a vezetést. Ezt követően a vendégek átadták a területet riválisuknak, és a biztos védekezés mellett a kontrákra rendezkedtek be.

A Kecskemét rendkívül fegyelmezetten védekezve ellenfelének szinte esélyt sem hagyott az egyenlítésre, így elvitte a három pontot.

A Kecskemét legutóbb novemberben veszített bajnoki meccset, 2023-ban eddig két győzelem és négy döntetlen a mérlegük. Ezzel szemben a Kisvárda két vereséggel zárta a hetet, a hétközi kupabúcsú után a bajnokságban is kikapott.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 0-1
Paksi FC-ZTE FC 3-1
MOL Fehérvár FC-Vasas FC 2-1
pénteken játszották:
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1
vasárnap játsszák:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 15.00
Újpest FC-Debreceni VSC 18.30

Borítókép: Kecskeméti TE (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak