Musorujsag
Élő Eredmények

Csak újpesti játékos talált be, mégis ponttal távozott a Debrecen a Szusza Ferenc Stadionból

Csak újpesti játékos talált be, mégis ponttal távozott a Debrecen a Szusza Ferenc Stadionból

m4sport.hu
A mérkőzés utolsó fél órájában emberhátrányban játszó Debrecen 1–1-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként az OTP Bank Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC – Debreceni VSC 1–1 (1–1)
Szusza Ferenc Stadion, 3189 néző, v.: Karakó
gól: Ognjen Mudrinski (37.), illetve Branko Pauljevic (17., öngól)
kiállítva: Manrique (60. – DVSC)
sárga lap: Anculasz (75.), illetve Kiziridisz (25.), Lagator (48.)

Újpest FC:
Nikolic – Pauljevic, Anculasz, Hall, Antonov – Mack (Boumal, 61.), Onovo, Jakobi (Mörschel, 69.) – Varga B. (Croizet, 61.), Mudrinski, Csoboth (Ambrose, 82.)

Debreceni VSC:
Milosevic – Varga J., Lagator, Deslandes, Ferenczi – Manrique, Loncar, Kiziridisz (Szécsi, 68.) – Dzsudzsák (Ojediran, 68.), Sós (Bódi, 79.) – D. Babunski (Dreskovic, 92.)

Az Újpest tűnt elszántabbnak a mérkőzés elején, de eleinte nem találta a szervezett debreceni védekezés ellenszerét, hátul pedig Pauljevic szerencsétlen mozdulata a vendégeket juttatta előnyhöz, sőt, a szerb védő következő nagy hibája – akkor eladta a labdát – majdnem újabb debreceni gólt eredményezett.

A lila-fehéreknek azonban nem szegte kedvét, hogy hátrányba kerültek, egyre veszélyesebb akciókat vezettek, s végül összejött az egyenlítés, igaz, ehhez Manrique pontatlan passza kellett.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a fővárosiak jóval kezdeményezőbbek és veszélyesebbek voltak, de csak helyzetekig jutottak. A lila-fehérek dolgát aztán jócskán megkönnyítette Manrique, akit utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállítottak.

Létszámfölényben nyomasztóvá vált az újpesti fölény, a hajdúságiak pedig többnyire csak a védekezésre összpontosítottak. Ezt viszont sikerrel tették, mert a kapus Milosevic remek teljesítményével sikerült kapott gól nélkül megúszniuk a hátralévő 30 percet, ami pontszerzést ért számukra. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy hajrában második sárga lappal elküldték a kispadtól az újpesti vezetőedzőt, Milos Kruscicot.

Milos Kruscic, a házigazdák vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak azt mondta, szerinte jól reagált a csapat az öngólra, de hiába alakítottak ki további helyzeteket, a végjáték nem sikerült. Ahogyan a második félidőben sem, hiába tettek rá még egy lapáttal, emberelőnyben sem sikerült rést találni a betömörülő ellenfél védelmében. A hajrában a lelátóra küldött tréner szerint csapata játékával ezúttal sem volt baj, de még mindig dühös a Kecskemét elleni mérkőzés miatt, mert szerinte ott szabálytalanság történt az ellenfél egyenlítő gólja előtt.

Srdjan Blagojevic, a Debrecen trénere összességében elégedett az egy ponttal, hiszen csaknem 40 percet emberhátrányban játszottak, ráadásul véleménye szerint az Újpest a mezőny egyik legalulértékeltebb csapata, az egyik legjobb együttes Magyarországon, amelynek helyezése nem tükrözi a valós erejét.

Az újpesti Csoboth Kevin szerint jól kezdték a mérkőzést, de az öngól egy kicsit „megfogta” a csapatot. Ugyanakkor úgy látja, az egyenlítés után a második félidőben domináltak is a lila-fehérek, de nem tudták áttörni a Debrecen védelmét.

Varga József úgy véli, összességében elégedettek lehetnek az egy ponttal, de egygólos vezetésnél lett volna lehetőségük betalálni, ehelyett egy védelmi hibából egyenlített az Újpest. „A csapat erejét mutatja, hogy a kiállítás után is ki tudtuk húzzni az offenzívvá váló Újpest ellen” – tette hozzá.

Borítókép: Pauljevic (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak