Musorujsag
Élő Eredmények

Prenga-dupla és négy fejes gól: hátrányból verte a Honvéd a Puskás Akadémiát

Prenga-dupla és négy fejes gól: hátrányból verte a Honvéd a Puskás Akadémiát

m4sport.hu
A kieső helyen álló Budapest Honvéd hazai pályán egygólos hátrányból nyert 3–1-re a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 22. fordulójában, ezzel megszakította hét tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A felcsúti csapat egymás után a harmadik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC 3–1 (0–0)
Bozsik Aréna, 3656 néző, v: Bogár
gól: Prenga (56., 67.), Lukic (81.), illetve Favorov (47.)
kiállítva: Doka (85. – Honvéd)
sárga lap: Lovric (89.), illetve Corbu (15.), Bartolec (45+1.), Spandler (51.), Batik (65.)

Honvéd:
Dúzs – Lovric, Prenga, Capan – Samperio, Bocskay (Szabó, 79.), Mitrovic, Tamás – Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.), Domingues (Keresztes, 94.)

Puskás Akadémia:
Tóth – Bartolec, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill – Slagveer (Zahedi, 73.), Favorov, Corbu (Komáromi, 73.), Levi – Puljic (Colley, a szünetben), Gruber (Van Nieff, 63.)

Sok szabálytalansággal és így töredezett játékkal telt a mérkőzés első 20-25 perce. Az első félidőben előbb a Puskás Akadémiának volt hatalmas gólszerzései lehetősége, Slagveer ziccerben vezette a labdát Dúzsra, de a kispesti kapus védett. A szünet előtt a Honvéd juthatott volna vezetéshez, Tamás Krisztián kiváló beadását Domingues bólintotta rá, de Tóth Balázs óriási bravúrral a kapufára ütötte a labdát.

A szünet után szinte azonnal előnybe került a PAFC: Levi szögletére a röviden Batik érkezett, továbbítását a hosszún érkező Favorov két lépésről a hálóba vágta.

A góltól a kispestiek pörögtek fel, Prenga előbb a kapufát találta el, majd egy szögletből ki is egyenlített.

Újabb bő tíz perc után Prenga megduplázta saját és csapata góljainak számát, ezúttal egy bal oldali szögletből fejelt a felcsútiak kapujába.

A mérkőzés hajrájában Lukic biztosította be a kispesti győzelmet, ő is fejjel talált a kapuba.

A Honvéd hat nyeretlen bajnoki és egy elveszített kupameccs után győzött ismét.

Dean Klafuric, a Honvéd vezetőedzője a meccs után az M4 Sportnak elmondta, megérdemelt a győzelem, mert jól játszott a csapat, a játékosok hatalmas szívvel, bátran küzdöttek hátrányban sem adták fel. Hornyák Zsolt, a vendégek trénere szerint amiatt bosszantó a vereség, hogy pontrúgásokból kapták a gólokat, pedig készültek ezekre, ehhez képest rosszul oldották meg az egy az egy elleni párharcokat ezeknél a szituációknál.

A kispestieknél duplázó Herdi Prenga elárulta, sokat gyakorolták a pontrúgásokat, de a legfontosabb az volt, a PAFC gólja után is koncentráltak tudtak maradni és hittek megukban. Tóth Balázs, a felcsútiak kapusa úgy fogalmazott, hogy furcsa módon mintha őket zavarta volna meg, hogy előnybe kerültek, elkezdték „össze-vissza vagdosni a labdákat”, utána pedig három rögzített szituáció után kaptak gólt, amire külön készültek.

Borítókép: Herdi Prenga (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak