Musorujsag
Élő Eredmények

Dibusz Dénes: Győzni szeretnénk Leverkusenben

Dibusz Dénes: Győzni szeretnénk Leverkusenben

m4sport.hu
A Leverkusen otthonában is a győzelem a Ferencváros célja – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak. Az FTC csütörtökön lép pályára a Bayer Leverkusen vendégeként az Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén, a találkozót az M4 Sport, az m4sport.hu és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti 18.45-től.

Az El-meccsre egy Mezőkövesd elleni hazai 1–1-gyel melegítő Ferencváros csapatkapitánya úgy fogalmazott, szeretnének a csütörtöki első meccsen Németországban olyan eredményt elérni, ami jó alapot biztosít a budapesti visszavágóra.

„Úgy megyünk oda, hogy szeretnénk nyerni és azokból az eszközökből, amik a rendelkezésünkre állnak, a maximumot kihozva egy olyan eredményt elérni, ami jó alap lehet a második mérkőzésre – nyilatkozta a magyar válogatott kapus. – Ilyenkor nehéz találgatásokba bocsátkozni, hiszen most még kicsit a sötétben tapogatózunk, hogy majd a hazaiak mennyire szeretnék dűlőre vinni a dolgot már az első mérkőzésen, de azért gondolom, ők úgy készülnek, hogy megnyugtató előnyt szerezzenek a visszavágóra, nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk és akár sikerüljön őket meglepni, ahogyan ősszel is sikerült néhány alkalommal, hogy az esélyesebb csapatot sikerült meglepnünk és akár pontot vagy pontokat szerezni ellenük.”

Dibusz hozzátette, biztos abban, hogy a Fradi kellően felkészült lesz és remélhetőleg „az a fajta elszántság és várakozás, ami van a csapaton, pozitívan fog lecsapódni a pályán”.

A Leverkusen nem ismeretlen a Ferencváros számára, az El előző kiírásában azonos csoportban szerepelt a két csapat, akkor idegenben 2–1-re kikaptak, otthon 1–0-ra nyertek a zöld-fehérek.  „A játékosok jó részéről van személyes tapasztalat. Azóta volt egy edzőváltás náluk is, más a játékrendszerük, ehhez kell nekünk igazodni, hiszen idegenben nyilván nem mi fogjuk irányítani a játékot. A legfontosabb az, hogy stabil, zárt védekezésünk legyen, azt pedig többször megmutattuk már akár az Európa-ligában, akár a BL-selejtezőben, hogy ha ez működik, akkor vannak olyan gyors embereink, akik a megnyíló területeket be tudják játszani az ellenfél védelme mögött – tette hozzá a kapus, aki szerint fegyelemre, türelemre és kitartásra lesz leginkább szükség, mivel labda nélkül játszani mindig nehezebb. – A csapat képes erre, nem gondolom, hogy ez különösebb problémát okozhat. Türelemre és fegyelemre lesz szükség, hogy ne vigyen el minket a hév és ne nyíljunk ki, mint tavaly az idegenbeli mérkőzésen, amikor ezt azonnal megbüntették. Abból a találkozóból is tanultunk, a hazai mérkőzésen pedig sikerült őket megverni, ez önbizalmat adhat.”

Botka Endre és Sós Bence a Debrecen–Ferencváros meccsen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Ebben az évben ez lesz az a két mérkőzés, amiért minden nap jövünk edzeni és amit már nagyon vár mindenki, itt kell megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek” – fogalmazott Botka Endre. A védő hozzátette, nagyjából megvan már a taktika a csütörtöki mérkőzésre, és ugyan jóval nagyobb iram várható, mint amihez az NB I-ben hozzászoktak, fizikálisan és mentálisan is készen állnak az összecsapásra.

A Bayer Leverkusen vasárnap hazai pályán 4–1-re nyert a Hertha ellen a Bundesligában, a tabellán a kilencedik helyen áll.

Borítókép: Dibusz Dénes (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak