Musorujsag
Élő Eredmények

Pintér Attila a Fradi EL-meccse előtt: Akkor van sansza, ha újra előveszi alázatos játékát

Pintér Attila a Fradi EL-meccse előtt: Akkor van sansza, ha újra előveszi alázatos játékát

m4sport.hu
Pintér Attila, aki játékosként és edzőként is sikereket ért el a Ferencváros színeiben, természetesen a mai napig kiemelt figyelemmel kíséri a magyar bajnokkal kapcsolatos történéseket. Hosszú idő után a zöld-fehéreknek köszönhetően újra szurkolhatunk magyar csapatnak a nemzetközi porond tavaszi csatározásaiban.

Csütörtökön a Ferencváros a német bajnokság (Bundesliga) 10. helyén álló Bayer Leverkusen vendége lesz az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A magyar válogatott kispadját is megjárt Pintér Attila telefonon nyilatkozott az M1-nek a mérkőzéssel kapcsolatban. Kiemelte, hogy csak akkor lehet esélye Csercseszov együttesének, ha képes javítani az elmúlt hetekben mutatott játékán és újra látszik a labdarúgókon az addig megszokott alázat.

„A Ferencvárosnak sokkal agresszívabban, odaadóbban kell játszania, mint tette ezt az utolsó bajnoki mérkőzésein, mert máskülönben nem lesz sansza. A Ferencvárosnak akkor van a legnagyobb sansza, hogy ha előveszi újra azt az alázatos játékát, amit már megmutatott mind a bajnokságban, mind a nemzetközi kupákban is. Mert ha nem, akkor a német mentalitás és játékosként nagyon sok tapasztalatot szerzett edzőjük révén a Leverkusen lesz az esélyes és ő fog továbbmenni” – fogalmazta a 56 éves Pintér, aki 2004-ben bajnokságot és Magyar Kupát nyert edzőként a zöld-fehérekkel.

Az OTP Bank Ligának a hétvégén kezdődik az utolsó harmada, a bajnokság hajrájához közelítve úgy gondolja, hogy a csapatok nagy részének inkább hátrafelé kell tekintenie, mert elég szoros a mezőny és kitér az edzők felelősségére egy ilyen nehéz helyzetben:

„Lefelé mindegyik csapatnak figyelnie kell a veszélyes pozíciót a kiesés szempontjából. Sok múlik azon, hogy ezeknek a csapatoknak milyen segítséget tudnak majd adni az edzőik. Jó stratégiát választanak-e a játékosaikhoz mérten? Ki tudják-e hozni tehetségüket a játékosokból? Úgyhogy én azt gondolom, hogy az edzőknek nagyon nagy felelőssége van abban, hogy ki fog tudni kijönni ebből és ki esik netán bele, mert még egyszer mondom nem érezheti magát biztonságban.”

Borítókép: Pintér Attila, MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak