Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Fehérvár sem jelentett akadályt – sorozatban harmadik NB I-es bajnokiján tudott nyerni a Paks

A Fehérvár sem jelentett akadályt – sorozatban harmadik NB I-es bajnokiján tudott nyerni a Paks

m4sport.hu/MTI
A Paks 2–1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

 

Összefoglaló

Értékelések

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Paks, 1785 néző v: Berke
gólszerzők: Varga B. (30., 56., a másodikat 11-esből), illetve Schön (45+1.)
sárga lap: Vas (20.), Hahn (65.), Varga B. (78.), Szabó J. (86.), illetve Alef (55.), Fiola (76.), Pokorny (81.)
Paks:
Simon – Kinyik, Kádár (Szélpál, 16.), Szabó J. – Osváth, Papp (Balogh B., 83.), Vas, Windecker, Bőle (Sajbán, 83.) – Hahn (Böde, 72.), Varga B.
Fehérvár:
Kovács D. – Nego (Fiola, 74.), Csongvai, Larsen, Heister – Flores, Alef (Pokorny, 74.) – Katona M. (Kastrati II, 71.), Houri (Dárdai, 61.), Schön – Kodro

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, a játékosok és a szurkolók a 82 éves korában elhunyt Szinger Ferencre, a Paksi SE korábbi elnökére, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség volt vezetőjére emlékeztek.

A Paks az elejétől magához ragadta a kezdeményezést, mezőnyfölényt alakított ki, többet birtokolta a labdát és volt két helyzete is. Az erős szél gyakran megzavarta a játékosokat, de a 30. percben a házigazdák – dacolva a körülményekkel – egy mintaszerű, pontos támadás végén betaláltak, a gólkirály-jelölt Varga Barnabás fejjel volt eredményes. A vendégek csak ritkán tudták átjátszani a magasan védekező hazaiakat, és amikor sikerült, akkor sem jelentettek veszélyt a kapura. A félidő ráadáspercében ugyanakkor teljesen váratlanul összejött az egyenlítés, a feleslegesen kifutó hálóőr, Simon mellett-fölött Schön juttatta a kapuba a labdát.

A szünet után jobban kezdett a Fehérvár, mégis a Paks vette vissza a vezetést, miután Alef megrúgta Hahnt a 16-oson belül, a játékvezető pedig VAR-segítséggel 11-est ítélt. A büntetőt Varga értékesítette magabiztosan. A csapatok komolyabb helyzet nélkül jutottak el a hajráig, amelyben beszorította riválisát a Fehérvár. Simon egyszer bravúrral védett, végül a Paksnak sikerült megőriznie előnyét.

A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek a bajnokságban, míg a kiesés ellen küzdő székesfehérváriak megszakítás nélkül ötödször maradtak alul idegenben.

 

Borítókép: molfehervarfc.hu

További tartalmak