Musorujsag
Élő Eredmények

„Nagyon büntet a sors” – újabb súlyos sérülést szenvedett a Kisvárda 19 éves tehetsége, Czérna Erik

m4sport.hu
A Kisvárda FC játékosa, Czérna Erik elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a DVSC elleni szombaton 1–0-ra elveszített bajnoki mérkőzés utolsó percében – közölte klubja hétfőn. A 19 éves támadó rendkívül balszerencsés volt, egy combsérülésből visszatérve állt be csereként a 84. percben és sérült meg súlyosan a hosszabbítás utolsó percében. Ráadásul egy évvel ezelőtt egy lábtörésből épült fel.

„Beigazolódott a legrosszabb, amire számítani lehetett“– az orvosi vizsgálatokat követően hivatalos honlapján tette közzé a diagnózist a klub.

A 19 éves labdarúgó egy hónappal ezelőtt, a Ferencváros elleni meccsen szenvedett combizomszakadást, amely után most először lépett ismét pályára, de közel 15 perccel később újra megsérült.

fotó: kisvardafc.hu

A fiatal szélsőt az utóbbi időben nem kímélik a sérülések, 2022 februárjában egy tiszaújvárosi felkészülési meccsen boka- és szárkapocscsonttörést szenvedett, amiből hosszú hónapokig tartott a felépülése.

Tavaly a bal lábam, most a jobb sérült meg. A tünetekből fel voltam készülve a legrosszabbra, ám letaglózott a hétfői hír, hogy a meccs után elvégzett vizsgálatok kimutatták a szakadást. Az első gondolatom az volt, hogy feladom, hiszen valamiért nagyon büntet a sors, de úgy döntöttem, hogy összeszorítom a fogam, és bár műtét, valamint nagyon kemény rehabilitáció vár rám, állok elébe. Azt sajnálom, hogy a következő évben az én korosztályom lesz a felső korhatára az NB I-ben szerepeltetendő fiatal generációnak, bíztam benne, hogy megkapom a lehetőséget, ezért is dolgoztam keményen. Ám most úgy tűnik, pályafutásom talán legértékesebb esztendeje a felépülésemre megy majd rá” – nyilatkozta szomorúan  a kisvárdai honlapnak.

fotó: kisvardafc.hu

Czérna a sérülésre visszaemlékezve elmondta, Bohdan Melniktől kapott labdát a jobb oldalon, és ahogy a tizenhatoson belülre ért, érezte, hosszú az indítás, de megküzdött érte. Ekkor kapott egy lökést a Loki védőjétől, Ferenczi Jánostól, amikor kibillent az egyensúlyából és a jobb lába a leérkezést követően letapadt.

Az eset után nem sok mindenre emlékszem, de arra igen, hogy többen, így például a debreceni kapus is a segítségemre sietett”– mondta Czérna, és hozzátette:

Azt nem tudnám megmondani, hogy Ferenczi János köztük volt-e, mindenesetre azóta nem keresett…

fotó: kisvardafc.hu

A mérkőzést 1–0-ra megnyerő Debrecen győzelmével megelőzte a Kisvárdát és fellépett az OTP Bank Liga dobogójának legalsó fokára.

Az OTP Bank Liga állása a 23. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek