Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rutinosan kell jobban akarni az elkerülhető gólokat? – Hétvégi hősök az ellentétek vonzásában

Rutinosan kell jobban akarni az elkerülhető gólokat? – Hétvégi hősök az ellentétek vonzásában

m4sport.hu | PA
Azt még nem értjük, miért játszana az élet ikszre, de abban biztosak vagyunk, az OTP Bank Ligában mindenre és azok cáfolatára is azonnal találunk példát, amit a 23. kör is igazolt, így a Hétvégi hősökben a biztos győzelem receptje is megdőlni látszik.

Babunski +/-

Nem először kért szót egyazon fordulóban az északmacedón testvérpár, de míg februárban a babunskis gólöröm Dorian és David részéről is győzelembe simult, ezúttal szöges ellentétben cselekedtek. A fivérek közül az ifjabbik, Dorian tartotta az irányt és már hatodszor csapott le az új esztendőben: nem is kisstílű passzolgatást terelt a várdai kapuba, amely újabb három pontot ért a tavasszal már 14-et, azaz a legtöbbet szerző Debrecennek.

A hétvégét megelőzően még a Mezőkövesd csücsült az idei trónon, ám a Babunskik mérlegét David kiegyensúlyozta. Mint kiderült, azzal, hogy a saját védelmével bánt el, amikor Újpesten a hazaiak támadóját, Ognjen Mudrinszkit ugratta ki, odalett a 2023-as matyóveretlenség.

Akarat +/-

A bölcselet szerint széllel szemben van, amin az akaraterő sem segít. A futballban viszont úgy néz ki, a széllel való küzdelem Puffinja a szív, az ad erőt és mindent lebíró akaratot. És való igaz, a szél a futball ellensége, és ha még a támadófoci felkent papja, Bognár György is a küzdőszellemet emeli ki (és reméli téved, mikor az ismét duplázó Varga Barnabás termését 22-re progrosztizálta), akkor van is ebben valami, de a Mol Fehérvár polgármestert is aggodalomra késztető vesszőfutásának újabb fejezetére talán létezik lényegre tapintóbb edzői diagnózis annál, hogy a pályán lévőkből hiányzott a szív.

Végtére is, amennyiben a szív helyes dobbanása mindig csak a győztes privilégiuma, akkor a Vidi EKG-ja lassan menthetetlenül kiegyenesedik, mert zsinórban az ötödik idegenbeli kiruccanását veszítette el 2-1-re a vendégként amúgy is mindenkinél rosszabb csapat. Amely lassan a bajnokságban is az. A Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros időszakára szűkítve a 10. lenne a Fehérvár, holott 9.-ként vették át, a valóságban pedig immár vonal alatti. Valóban aggasztó, akár az az anatómiai ellentmondás, hogy a szívkérdés megoldása a fejek rendbe rakása.

Rutintalanság +/-

Bognár hozzáállása egyébként a szórakoztatási faktoron túl abban is példamutató, hogy nem lihegi túl, ha egy fiatal játékos rutintalansága vezet hibához. Hisz senki nem született még rutinnal, ráadásul nem fogható minden a szívre korra.

Mert biztosan a rutinon múlt, hogy zalaegerszegi Németh Dániel a tátongó kispesti kapu mellé trafált?

Ugyanis ha igen, akkor a honvédos Kocsis Dominik miként maradt higgadt első élvonalbeli gólja előtt?

A tét persze állandó mantra az ifjak bevetése, megoldásai kapcsán, de épp a nem is oly rég még dobogós ZTE és kiesőzónából kikacsintó Honvéd közt két pontra apadó különbség mutat rá, nem az életkor dönt a jó vagy rossz szereplésről, mert U30-as bajnokságban is lenne két búcsúzó.

Rutin +/-

Itt tényleg mindenki a kiesés ellen küzd? Itt?! Mindenki! Pontosabban a Ferencváros és az egyik újonc kivételével. Róka fogta csuka, hogy a Kecskemét kiugrása pecsételi meg a Vasas sorsát, vagy az angyalföldi kilátástalanság ad szárnyakat a Kecsónak, de a tendencia alapján ez eldöntetett.

M4 Sport

Viszont a hétvégi találkozásuk után is előbújt a rutin kérdése, ahogy a másik örökbecsű is, az elkerülhető gól mint vereségokozó. Mert ahogyan elkerülhető gólt is csak kapni szokás, úgy a tapasztalati tényező is a vereséget szenvedők tematikája. Mégsem állja meg a helyét sehogyan sem: hisz a KTE kezdőjének átlagéletkora, miként a keretéé, alulmúlta a Vasasét. Arról nem is beszélve, hogy rutintalanul is lehet a tabella második helyére torpedózni, akárcsak az utolsó helyre ragadni annyi NB I-es bútordarab összetrombitálásával, hogy néhányuk száműzetését kelljen azzal eladni: itt a sansz a saját növendékek számára.

NB I-es tapasztalat csapatokra bontva a szezon előtt (forrás: M4 Sport)

A körvonalazódó győztes recept tehát, hogy rutinosan kell jobban akarni elkerülni az elkerülhető gólokat, sántít.

Groupama Aréna +/-

Miután a Ferencváros beköltözött a felújított Üllői úti stadionjába, évek teltek el az első hazai vereségig. Szergej Rebrovval majdnem végig veretlen maradt, és a jelenlegi bajnokságnak is bukta nélkül tudta le a 2022-es penzumát. A téli szünet óta azonban kevésbé ijesztő a látogatóknak az oroszlán barlangja: a derbit még behúzta, de a Vasas, a Kecskemét és a Mezőkövesd elleni ikszeket a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség követte. Így a jó fél órás emberelőnytől függetlenül a párosítás során először fordult elő, hogy a nap végén mindhárom pont felszállt a felcsúti járatra.

A kiesés szele meg is csapta a Fradit, persze nem idehaza, mert azzal azért együtt lehet élni, hogy 11 pontra apadt az előnye a másodikhoz képest, hanem az Európa-ligában. És a nyolcaddöntő visszavágóján vendéglátóként kéne fordítania a Leverkusen ellen – igaz, legalább ötször annyi fradista támogatásával a Puskás Arénában.

A bravúr megvalósulása esetén még az is elképzelhető, hogy a továbbjutási esély firtatását rövidre vágó Sztanyiszlav Csercseszov úgy vezényli majd az öltözői ünneplést, mint Hornyák Zsolt tette vasárnap.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Puskás Akadémia (@puskasakademia) által megosztott bejegyzés

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Kisvárda Master Good – Debreceni VSC 0–1 (0–0)
Paksi FC – MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)
Budapest Honvéd – ZTE FC 1–0 (1–0)
Kecskeméti TE – Vasas FC 2–0 (0–0)
Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 1–2 (0–2)

(kép: M4 Sport)

A 24. forduló programja:
március 18., szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 14.05
Debreceni VSC – Kecskeméti TE 15.45
MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd 19.45
március 19., vasárnap:
Vasas FC– Paksi FC 13.30
Puskás Akadémia FC – Újpest FC 15.30
ZTE FC – Ferencvárosi TC 20.15

További tartalmak

Kapcsolódó hírek