Musorujsag
Élő Eredmények

Székesfehérvár polgármestere edzőváltást akar, jelöltje is van

Székesfehérvár polgármestere edzőváltást akar, jelöltje is van

m4sport.hu
Székesfehérvár polgármestere három kéréssel fordult a fehérvári labdarúgóklub tulajdonosához, miután a csapat visszacsúszott a 11., azaz kieső helyre az OTP Bank Ligában.

Cser-Palkovics András Facebookon közzétett írásában hangsúlyozta, hogy nem döntéshozóként, hanem szurkolóként formál véleményt, mivel a város régóta nem tulajdonosa a klubnak és pénzügyi támogatást sem ad a csapatnak.

A polgármester szerint a kialakult helyzetért elsősorban nem Huszti Szabolcs a felelős, hiszen az edző „egy folyamatos edzőváltoztatásokkal övezett, lefelé tartó spirált örökölt”, ugyanakkor úgy véli, hogy most „egy igazi, pozitív motivációs erőre” van szükség.

„Egy olyan hiteles edzőre, aki befelé és kifelé is egyértelmű üzenet. A klub mindent megtesz a bentmaradásért és küzdeni fog az utolsó pillanatig. Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is” – írja Cser-Palkovics András.

A polgármester azt is elvárja a klub tulajdonosától, hogy beszélgessen el a csapattal és értesse meg a játékosokkal, mekkora felelősségük van, továbbá álljon a nyilvánosság elé és ossza meg, hogy „milyen következményei voltak, lesznek az eredménytelenségnek, és hogy mi a terv a jövőre nézve”.

Az OTP Bank Liga állása a 23. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

A MOL Fehérvár FC 23 mérkőzésen szerzett 24 pontjával a 11. helyen áll a tabellán, öt ponttal megelőzve a sereghajtó Vasast és eggyel lemaradva a 10. Honvéd mögött. A Vidi idén mindössze egy győzelmet aratott az NB I-ben, március 4-én a Vasast verte, ezen kívül két döntetlent játszott és négyszer kikapott.

Borítókép: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek