Musorujsag
Élő Eredmények

Veretlen mérleg; 4 meccs, 4 gól; pimasz megoldás; úszás a levegőben – itt vannak az OTP Bank Liga februári legjei

Veretlen mérleg; 4 meccs, 4 gól; pimasz megoldás; úszás a levegőben – itt vannak az OTP Bank Liga februári legjei

m4sport.hu
Mezőkövesden, Debrecenben, Kecskeméten és Angyalföldön is gazdagabb lett valaki egy díjjal, egészen pontosan Kuttor Attila, Dorian Babunski, Katona Bálint és Uram János örülhet, miután ők kapták a február hónap legjobbjainak járó díjakat az OTP Bank Ligában.

Február edzője: Kuttor Attila (Mezőkövesd)

Nagyon jó februáron van túl a Mezőkövesd, Kuttor Attiláék veretlenek maradtak, két győzelem (Fehérvár: 2-1, Paks: 2-0) mellett kétszer ikszeltek (ZTE: 0-0, Honvéd: 0-0), 4-1-es gólkülönbséget és 5,13-es xG-t hoztak össze, és stabilizáltak helyüket a bajnokság középmezőnyében, elsősorban a csapat védekezésének köszönhetően.

„Új védők érkeztek a csapathoz, akik hál’ istennek az egész felkészülést végig tudták csinálni, úgyhogy ez alapot adott csapatnak, persze nemcsak a védők védekeznek, hanem az egész csapat – így Kuttor, aki szerint jó mentális úton indultak el idén. – Bármit tervezünk egy mérkőzésre, azt próbáljuk együtt megvalósítani, tehát ha védekezésről van szó, akkor tíz emberrel védekezünk, ha támadni kell, tíz emberrel tesszük. Eddig nem foglalkoztunk azzal, hogy hol állunk, vagy hogy az aktuális ellenfelek hogy szerepeltek, mi mindig magunkból próbáljuk kihozni a maximumot aznap.”

Február játékosa: Dorian Babunski (DVSC)

A Real akadémiáján nevelkedett északmacedón támadó is nagyot ment a négy februári bajnokin. Csak a Ferencváros (0-2) kapuját nem vette be, a Vidi (1-1), a Paks (2-1) és a Honvéd (3-2) ellen is eredményes volt. Tizenegy kísérletéből hétszer eltalálta az ellenfél kapuját, négy be is ment (2,43-as xG mellett), amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Loki a lehetséges 12-ből hét pontot megszerezzen.

„Először is szeretném megköszönni a társaimnak. Nagyon jól sikerült ez a hónap, nemcsak nekem, az egész csapatnak, és ami a legfontosabb: nagyon örülök, hogy a teljesítményem pontokat ért az együttesnek. Már kétszámjegyű gólnál járok ebben az idényben, ezzel teljesítettem az első célomat.”

Február gólja: Katona Bálint (Kecskeméti TE)

A Fraditól nyáron kölcsönvett 20 éves játékos berúgta az NB I ajtaját, 23 meccs után már hét gólnál jár, és ezek közül is kiemelkedik a Honvédnak (2-2) lőtt találata, ami nemcsak a 19. forduló, de egész február legszebbje lett. Katona a 16. percben megszelidített egy bal oldalról a kispesti 16-oson belülre érkező ívelést, majd rosszabbik, bal lábára visszacselezve a tizenegyespont magasságából parádésan kilőtte a jobb felsőt.

„Mindig jól esik az embernek egy egyéni elismerés, jó visszaigazolás, de a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen. Ha valaki megkapja a csapatból, nyilván mindenki gratulál, de nem kerítünk neki túl nagy feneket” – mondta Katona, hozzátéve, nála a Kisvárdán lőtt március eleji bombája előrébb végezne a gólszépségversenyben.

Február védése: Uram János (Vasas)

Nem a 22 esztendős kapuson múlik, hogy a pontvadászat kétharmadán túl sereghajtóként szerénykedik a szebb napokat látott angyalföldi klub. Uramot hétről hétre a csapat legjobbjai között kell emlegetni, például az olyan védések miatt, mint amilyet a 21. fordulóban a Kisvárda ellen (2-2) mutatott be: egy jobb oldali szöglet után Széles Imre fejesét hárította nagy bravúrral és látványos mozdulattal.

„Hogy őszinte legyek, meglepett, nem számítottam rá. Ott sikerült jól védenem, volt több bravúrom, örültem, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Az egyik szemem nevet, a másik sír, hiszen hiába próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, a csapatnak nem jönnek úgy az eredmények, ahogy szeretnénk” – értékelt kissé szomorúan.

További tartalmak