Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár menesztette Huszti Szabolcsékat – hivatalos

m4sport.hu
A MOL Fehérvár FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy felbontotta a Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpáros szerződését.
Székesfehérvár, 2022. november 6.
Huszti Szabolcs, a fehérvári csapat vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án.
MTI/Vasvári Tamás

Amint arról a klub honlapja beszámolt, Huszti Szabolcsék tavaly októberben vették át a Fehérvár kispadját, miután távozott az előd, Michael Boris. Ekkor, 11 forduló után a kilencedik helyen állt a Vidi, két ponttal megelőzve az akkor 11. Mezőkövesdet.

Bár kezdetben úgy tűnt, képesek lehetnek felrázni az együttest (a világbajnokság előtt a nyolcadik helyről mentek téli szünetre), a kinevezésük óta lejátszott 12 fordulóban összesen 13 pontot gyűjtött a Huszti-csapat (3 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség) és március 11-én visszacsúszott a kiesőzónába, 23 fordulót követően már csak a sereghajtó Vasast előzi meg.

Az OTP Bank Liga állása a 23. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

Ebben a pocsék tavaszi rajt nagy szerepet játszott: a 2023-ban lejátszott hét bajnoki fordulóban csupán egy győzelmet és öt pontot tud felmutatni az együttes. Pont az ellenkezője történt, mint amiben Juhász Roland sportigazgató decemberben reménykedett.

A hétvégén Pakson elszenvedett 2–1-es vereség után Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András egy Facebook-bejegyzésben adott hangot elégedetlenségének és sürgetett edzőváltást, szorgalmazva egy Marko Nikollichoz hasonló kaliberű tréner szerződtetését.

A Huszti–Toldi duónak ezzel második vezetőedzői megbízatása is gyorsan véget ért. 2021 februárjában még az NB II-ben vették át a Debrecen irányítását és bajnokként jutottak fel az élvonalba, de tíz fordulót követően mindössze két győzelmet számlált és a 10. helyen állt a DVSC, ezért a klub úgy döntött, nyolc hónap után távozniuk kell.

Huszti januárban úgy nyilatkozott, jó barátok Juhász Rolanddal, de benne van, hogy három hónap múlva kirúgja őt. Két hónap sem telt el azóta.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényében:
2022. augusztus 31. – DVSC: Joao Janeiro helyett megbízottként Dombi Tibor
2022. szeptember 6. – Vasas: Kuttor Attila helyett Kondás Elemér
2022. szeptember 6./szeptember 14. – Mezőkövesd: Supka Attila helyett Kuttor Attila
2022. szeptember 21. – DVSC: Dombi Tibor helyett Srdjan Blagojevic
2022. október 17. – MOL Fehérvár: Michael Boris helyett Huszti Szabolcs
2022. október 24. – Budapest Honvéd: Thomas Courts helyett Dean Klafuric
2023. február 13-14. – Paksi FC: Waltner Róbert helyett Bognár György
2023. március 14. – MOL Fehérvár FC: Huszti Szabolcs helyett ?

További tartalmak