Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Csoboth Kevin: Nagy önbizalmat ad, hogy a szövetségi kapitány ezt gondolja rólam

Csoboth Kevin: Nagy önbizalmat ad, hogy a szövetségi kapitány ezt gondolja rólam

M4 Sport
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden hirdette ki keretét a soron következő Észtország elleni barátságos, valamint a Bulgáriával vívott Európa-bajnoki-selejtező mérkőzésre. A nemzeti csapatba négy újonc, Demjén Patrik, Hegyi Krisztián, Varga Barnabás és Csoboth Kevin is meghívót kapott. Kedden a ZTE kapusa, Demjén, a Paks támadója, Varga is nyilatkozott érzéseiről a közmédiának, és így tett az Újpest FC-t erősítő Csoboth is, aki elárulta, Szoboszlai Dominik gratulált neki elsőként a meghívóhoz.

„Már tavaly is néztem a szövetségi kapitány kerethirdetését, igaz akkor még nem éreztem, hogy válogatott kerettag tudnék lenni, és most is így tettem. Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam a nevem, óriási megtiszteltetés, hogy felölthetem majd a címeres mezt” – kezdte Csoboth Kevin arra a kérdésre, hogy milyen érzések kavarogtak benne a délután során. Marco Rossi kiemelte, szerinte jelenleg ő a leggyorsabb játékos Magyarországon, erre az Újpest támadója csak annyit reagált, nagy önbizalmat ad számára, hogy a szövetségi kapitány ezt gondolja róla.

A 22 esztendős játékos – aki végigjárta az utánpótlás válogatottakat – külön köszönetet mondott klubjának, szerinte ennek a sikernek ők is a részesei, hiszen az a hosszú út, amit idáig bejárt, nélkülük nem sikerülhetett volna. A fiatal támadó édesapja, Csoboth Róbert is volt válogatott, igaz ő „csak” az ifjúsági csapatig jutott, de Kevin kiemelte, napi szinten tartja vele a kapcsolatot és ő is nagyon örült a meghívójának. A korábban a Benficát is megjárt labdarúgó elárulta, Szoboszlai Dominik elsőként gratulált neki és az ő dicsérő szavai kifejezetten jól estek neki, hiszen egy korosztály képviselnek és sokat futballoztak együtt néhány évvel ezelőtt. Csoboth Kevin azt is elmondta, nem szövöget még hatalmas álmokat a válogatottságot illetően, szeretne bizonyítani és esetlegesen akár már az Észtország elleni barátságos mérkőzésen pályára lépni, ám addig még a klubcsapatára helyezi a fókuszt, hiszen a kiesés ellen menekülő Újpest FC majd a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára vasárnap.

A magyar válogatott márciusi programja:

március 23., 19:30, Puskás Aréna (felkészülési mérkőzés)
Magyarország – Észtország (M4 Sport & m4sport.hu)

március 27., 20:45, Puskás Aréna (Eb-selejtező)
Magyarország – Bulgária (M4 Sport & m4sport.hu)

Borítókép: Csoboth Kevin (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak