Musorujsag
Élő Eredmények
×

Játékosként BL-győztes edző érkezhet a Fehérvárhoz – sajtóhír

Játékosként BL-győztes edző érkezhet a Fehérvárhoz – sajtóhír

m4sport.hu
Osztrák sajtóhírek szerint több csapat mellett a MOL Fehérvár FC is szeretné vezetőedzőnek Thorsten Finket.

A Sportál szemlézte a Laola1 cikkét, amely arról ír, hogy az 55 éves német tréner iránt nagy az érdeklődés, amióta novemberben távozott az egyesült arab emírségekbeli al-Nasszrtól (tehát nem a Cristiano Ronaldót foglalkoztató szaúditól), az egyik jelentkező pedig a székesfehérvári csapat, amely „tapaszltalt edzőt keres a kiesés elleni küzdelem” levezénylésére.

A lap hozzáteszi ugyanakkor, hogy Fink iránt az osztrák és a lengyel élvonalból is van érdeklődő klub.

Thorsten Fink játékosként 2001-ben Bajnokok Ligáját nyert a Bayern Münchennel, amellyel négyszeres német bajnoknak és háromszoros kupagyőztesnek is mondhatja magát. Az al-Nasszr előtt dolgozott vezetőedzőként az Ingolstadtnál, a Baselnél, a Hamburgnál, az APOEL Nicosiánál, az Austrie Wiennél, a Grasshoppersnél és a japán a Visszel Kobénál is. A svájci csapattal kétszer bajnok, egyszer kupagyőztes lett, a japán klubbal szintén bajnokságot nyert, a bécsieket pedig kétszer juttatta csoportkörbe az Európa-ligában.

A MOL Fehérvár FC 23 mérkőzésen szerzett 24 pontjával a 11. helyen áll a tabellán, öt ponttal megelőzve a sereghajtó Vasast és eggyel lemaradva a 10. Honvéd mögött. A Vidi idén mindössze egy győzelmet aratott az NB I-ben, március 4-én a Vasast verte, ezen kívül két döntetlent játszott és négyszer kikapott. Hétfőn Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is edzőváltást sürgetett, az ő jelöltje Marko Nikolic.

Borítókép: Thorsten Fink 2010-ben, az FC Basel vezetőedzőjeként a DVSC elleni BL-selejtezőn (Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek