Musorujsag
Élő Eredmények

Svéd edzőt neveztek ki a Fehérvár élére

Svéd edzőt neveztek ki a Fehérvár élére

m4sport.hu
A svéd Bartosz Grzelakot nevezték ki az OTP Bank Ligában utolsó előtti MOL Fehérvár FC vezetőedzőjének.

A székesfehrvári klub kedden jelentette be a Huszti Szabolcs–Toldi Gábor edzőpáros menesztését. Husztiék tavaly októberben vették át a Fehérvár kispadját, miután távozott az előd, Michael Boris. Ekkor, 11 forduló után a kilencedik helyen állt a Vidi, két ponttal megelőzve a 11. Mezőkövesdet. A kinevezésük óta lejátszott 12 fordulóban összesen 13 pontot gyűjtött a Huszti-csapat (3 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség) és március 11-én visszacsúszott a kiesőzónába, 23 fordulót követően már csak a sereghajtó Vasast előzi meg.

A 44 éves, lengyelországi születésű Bartosz Grzelak 2019 januárjától 2020 júliusáig a svéd U21-es válogatott másodedzője volt, ekkor nevezték ki az AIK Solna vezetőedzőjévé, amellyel 2021-ben második helyen végzett a svéd élvonalban, a csapat csupán rosszabb gólkülönbsége miatt végzett a Malmö mögött. Az AIK-tól tavaly augusztusban távozott, azóta nem volt csapata, a Vidinél 2025. június 30-ig írt alá.

„Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk – a feladat mindenki előtt ismert. 2020-ban az AIK-nél kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni, mindent elkövetek majd azért, hogy eredményesebben szerepeljen a Vidi és a közben a játékosok is fejlődjenek egyénileg! – vélekedett az új vezetőedző.

„Az első pillanattól éreztük rajta a nyitottságot és motivációt a feladat iránt. Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni. Meggyőzött minket, bízunk benne, hogy egy olyan új impulzust ad a csapatnak, aminek köszönhetően az utolsó tíz mérkőzésre a csapat elindul felfelé” – mondta a csapat sportigazgatója, Juhász Roland.

A Fehérvár szombaton 19.45-től a szintén kiesés elől menekülő Honvédot fogadja az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényében:
2022. augusztus 31. – DVSC: Joao Janeiro helyett megbízottként Dombi Tibor
2022. szeptember 6. – Vasas: Kuttor Attila helyett Kondás Elemér
2022. szeptember 6-14. – Mezőkövesd: Supka Attila helyett Kuttor Attila
2022. szeptember 21. – DVSC: Dombi Tibor helyett Srdjan Blagojevic
2022. október 17. – MOL Fehérvár: Michael Boris helyett Huszti Szabolcs
2022. október 24. – Budapest Honvéd: Thomas Courts helyett Dean Klafuric
2023. február 13-14. – Paksi FC: Waltner Róbert helyett Bognár György
2023. március 14-15. – MOL Fehérvár FC: Huszti Szabolcs helyett Bartosz Grzelak

Borítókép: molfehervarfc.hu

További tartalmak