Musorujsag
Élő Eredmények

„A klubot lejárató, hazug vádak” – jó hírnév megsértése miatt tesz feljelentést az NB II-es Nyíregyháza

„A klubot lejárató, hazug vádak” – jó hírnév megsértése miatt tesz feljelentést az NB II-es Nyíregyháza

m4sport.hu
Alkalmazottakat érintő, személyiségi jogaikat sértő, valótlan hírek terjesztése és jó hírnév megsértése miatt tesz feljelentést a Merkantil Bank Ligában szereplő Nyíregyíháza Sparctacus FC – közölték csütörtöki közleményükben.

Azt nem részletezik, miről is szólnak pontosan ezek a valótlan információk, állításuk szerint valótlan információk, melyek főképp a közösségi oldalakon terjednek.

Az NB II-ben a kiesés elől menekülő klub úgy véli, rosszakarók próbálják megzavarni a csapat körüli nyugalmat.

Alább változtatás nélkül közöljük a Szpari közleményét.

„Mélységes megdöbbenéssel értesült a Nyíregyháza Spartacus vezetése arról a közösségi csoportokban terjedő, minden alapot nélkülöző és teljesen valótlan hírről, melyben a klub néhány dolgozója, alkalmazottja érintett. Ezek a hírek a klub és az érintettek személyiségi jogait rendkívüli módon sértik és pusztán az a céljuk, hogy az adott személyeket és a Nyíregyháza Spartacust lejárassák!

A klub tulajdonosa határozottan kiáll a dolgozói mellett, és megerősítette őket abban, hogy munkájukra a jövőben is számít. Ugyanakkor megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy kivizsgáltassa, kinek, kiknek állhatott érdekében az, hogy a csapatot rossz színben tüntessék fel. Felháborítónak tartjuk azt, hogy a Szpari bármely alkalmazottjáról, magáról a csapatról valaki olyan híreket oszt meg, mely nem fedi a valóságot. Döbbenetes, hogy ma Magyarországon előfordulhat olyan, hogy valakikkel szemben, hazug vádak alapján karaktergyilkosságot hajtsanak végre. A történtekkel a játékoskeret tagjainak megzavarása is lehetett a cél, pedig a csapat fontos mérkőzések előtt áll még tavasszal, és a bennmaradásért küzd. A rágalomhadjárat célja az, hogy a csapat tagjai ne koncentrálhassanak megfelelően a találkozókra, és ennek érdekében minden eszközt bevetnek. Ezt azonban a Szpari nem hagyhatja következmények nélkül!

Az érintettek feljelentést tesznek a szükséges büntetőeljárás lefolytatása, illetve a jó hírnév megsértése miatt, a csapat tagjai és a klub pedig egységes közösségként kiállnak az érintett személyek mellett.”

A 20 csapatos Merkantil Bank Liga 16. helyén álló Szpari a negyedik helyezett Gyirmótot fogadja a hétvégi 28. fordulóban.

Borítókép: nyiregyhazaspartacus.hu

További tartalmak