Musorujsag
Élő Eredmények

Harmadszor is nullázott a Honvéd ellen a Fehérvár, fontos sikerrel üdvözölve Grzelakot

Harmadszor is nullázott a Honvéd ellen a Fehérvár, fontos sikerrel üdvözölve Grzelakot

m4sport.hu/MTI
A hatpontos kiesési rangadón csak három pontot osztottak ki: mindet a MOL Fehérvárnak, amely Bartosz Grzelak első mérkőzésén 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

OTP Bank Liga, 24. forduló
MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 2–0 (1–0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző

V: Karakó

Gólszerző: Katona (34.), Kodro (90. – tizenegyesből)
Sárga lap: Katona (11.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), ill. Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Christensen (Makarenko, 69.) – Katona (Kastrati, 84.), Dárdai, Schön – Kodro
Honvéd: Dúzs – Szabó A., Prenga, Lovric – Samperio, Gomis, Mitrovics (Plakuscsenko, 71.), Tamás K. – Kocsis D. (Krajcsovics, 71.), Lukics, Domingues (Átrok, 92.)

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.
A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.

A Fehérvár ezzel győzelemmel ünnepelte az új edző, Bartosz Grzelak érkezését, nem mellesleg elmozdult a kiesést jelentő 11. helyről – épp a Honvédot taszítva oda.

Értékelések a mérkőzést követően:

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master-Good 1–1
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–2

vasárnap
13.30 Vasas FC–Paksi FC
15.30 Puskás Akadémia FC–Újpest FC
20.15 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC

Borítókép: Mol Fehérvár FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hiába a közel félóra emberelőnyben, tizenegyest is rontott és nem bírt a Mezőkövesd a Kisvárdával
A Mezőkövesd és a Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén. A döntetlennel egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett, pláne nem Kuttor Attila csapata, ugyanis a hazai gárda a 64. perctől emberelőnyben játszott és Cseri révén még egy tizenegyest is rontott, de végül nem sikerült megnyerni a találkozót.
Magyar futball