Musorujsag
Élő Eredmények

Öngól, fricska, fordítás – Debrecenben is nyert, tíz meccse veretlen a Kecskemét az NB I-ben

Öngól, fricska, fordítás – Debrecenben is nyert, tíz meccse veretlen a Kecskemét az NB I-ben

m4sport.hu/MTI
Bár Loncar találatával a Debrecen vezetett, a Kecskemét egy szerencsés öngóllal, illetve az ősszel még a Lokiban játszó Horváth Krisztofer bombájával fordított, tovább folytatva menetelését az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–2 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion

V: Rúsz

Gólszerző: Loncar (61.), ill. Deslandes (66. – öngól), Horváth K. (80.)
Sárga lap:
Kiziridisz (53.), Loncar (55.), ill. Banó-Szabó (6.), Hadaró (60.), Szuhodovszki (63.)

DVSC: Milosevics – Szécsi (Varga J., 86.), Dreskovics, Deslandes, Ferenczi – Manrique, Loncar – Kiziridisz (Sós, 66.), Dzsudzsák (Bárány, 86.), Varga K. (Bódi, 66.) – Babunszki (Mance, 47.)
Kecskemét: Varga Á. – Vágó, Belényesi, Szalai G. – Nagy K., Nikitscher, Szuhodovszki, Meszhi (Horváth K., 66.), Hadaró (Szabó A., 87.) – Májer (Katona M., 83.), Banó-Szabó (Katona B., 66.)

Letámadással kezdett a Kecskemét, amelyből betegség miatt hiányoztak alapemberek. Néhány perc elteltével kijött a szorításból a Debrecen, és kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét csapat eljutott ellenfele kapujáig, nagy helyzetek azonban nem alakultak ki. Az első félidő második felében a hazai csapat támadott többet, de a vendégek védelme ezúttal is stabil volt. Mindkét oldalon távoli lövések jelentettek némi gólszerzési esélyt.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a debreceniek cserére kényszerültek Dorian Babunski sérülése miatt. Tíz perc elteltével előbb Loncar kapufája jelentett komoly veszélyt a vendég, majd Szalai fejese a hazai kapunál. Nem sokkal később Loncar megszerezte a vezetést a Debrecennek, miután két kecskeméti védő sem tudott felszabadítani egy bal oldali beadás után. Azonnal kettős csere következett a kecskemétieknél, majd még abban a percben egyenlítettek is öngóllal: Deslandes-ról pattant a labda a debreceni kapuba. Továbbra is élénk maradt az iram, és a hajrá kezdetén a csereként beállt, ősszel még Loki-mezben futballozó Horváth Krisztofer tekert a tizenhatosról a hazaiak kapujának bal oldalába.

MTI/Czeglédi Zsolt

A vendégcsapat ezúttal is szervezetten és eredményesen játszott, így értékes három pontot szerzett. A KTE már tíz forduló óta veretlen és újabb sikerével megerősítette második helyét a tabellán. A DVSC egyelőre maradt a harmadik pozícióban, de vasárnap hátrébb csúszhat.

A mérkőzést követően a két vezetőedző – Szrdjan Blagojevics (DVSC) és Szabó István (KTE) –, valamint a válogatottba frissen behívott Ferenczi János és a volt csapatát szomorító Horváth Krisztofer értékelt az M4 Sportnak.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master-Good 1–1
MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 2–0

vasárnap
13.30 Vasas FC–Paksi FC
15.30 Puskás Akadémia FC–Újpest FC
20.15 Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC

Borítókép: Debrecen, 2023. március 18. A kecskeméti csapat gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kecskeméti TE mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hiába a közel félóra emberelőnyben, tizenegyest is rontott és nem bírt a Mezőkövesd a Kisvárdával
A Mezőkövesd és a Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén. A döntetlennel egyik csapat sem lehet maradéktalanul elégedett, pláne nem Kuttor Attila csapata, ugyanis a hazai gárda a 64. perctől emberelőnyben játszott és Cseri révén még egy tizenegyest is rontott, de végül nem sikerült megnyerni a találkozót.
Magyar futball
Koefficiensek, eurómilliók és az NB I teljes lekörözése – íme, a Fradi El-kalandjának minden hozadéka
„Sztanyiszlav Csercseszov! Sztanyiszlav Csercseszov! Sztanyiszlav Csercseszov!”</em> – skandálta Puskás Aréna kapu mögötti szektora a <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2023/03/16/a-bayer-leverkusen-a-puskas-arenaban-sem-kegyelmezett-veget-ert-a-ferencvaros-europai-kupatavasza" target="_blank" rel="noopener">Bayer Leverkusen elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágójának</a> lefújása után. Minden elismerés megilleti az orosz tréner munkáját, hiszen a Fradi ötvenegy év után jutott el egy nemzetközi kupasorozat egyenes kieséses szakaszába, ezt megelőzően legutóbb az UEFA-kupa 1971/72-es idényében az elődöntőben volt érdekelt a Ferencváros. Ez a mesébe illő és felejthetetlen menetelés pedig a számokban is komolyan megmutatkozik majd, az FTC anyagilag és UEFA-koefficiensek tekintetében is sokat lépett előre ebben a szezonban. Ám az Európa-liga számai még így is jelentősen elmaradnak a Bajnokok Ligája lehetőségeitől, de mint az ősszel leszüretelt szőlőből sem fél év múlva lesz finom bor, úgy a Fradi most gyűjtött pontjai is a következő évek BL-selejtezőiben a kiemeléseknél nyújthatnak némi segítséget, hogy az európai középmezőny eleje után eredhessen a magyar klubfutball.
Külföldi futball