Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy volt a Böde-kabát: elszabta feltámadását a Vasas

Nagy volt a Böde-kabát: elszabta feltámadását a Vasas

M4 Sport/MTI
A hajrában egyre faragta háromgólos hátrányát a Vasas, de hazai pályán nem tudott pontot menteni a csereként beküldött Böde Dániel duplájával győzedelmeskedő Paks ellen az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Vasas FC – Paksi FC 2-3 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)
sárga lap: Otigba (22.)

Vasas FC: Uram – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye (Deutsch, 73.) – Hidi P. (Hidi M, 59.), Berecz, Urblik (Szalai J., a szünetben) – Holender, Balogh N. (Ihrig-Farkas, a szünetben), Szilágyi K. (Sztojka, 73.)

Paksi FC: Nagy G. – Vas, Kinyik, Szabó J. – Osváth, Papp (Haraszti, 64.), Windecker, Balogh B., Bőle (Sajbán, a szünetben) – Hahn (Böde, a szünetben), Varga B. (Haris, 71.)

Bár a Paks letámadással próbálkozott a mérkőzés elején, és ezt nem is csinálta rosszul, mégis kifejezetten alacsony színvonalú volt a játék a rengeteg pontatlanság és technikai hiba miatt. Egy vendéglehetőséget leszámítva eseménytelen mezőnyjátékkal teltek a percek, majd a második helyzetét gólra váltotta a zöld-fehér csapat.

A paksi vezetés hatására megélénkült a meccs, az angyalföldiek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, akár egyenlíthettek volna is, de egy ízben Nagy védett bravúrosan, másik alkalommal pedig a kapufa segítette ki.

A térfélcserét követően lendületesen kezdett a Paks, erőfeszítését pedig siker koronázta, mert a szünetig a kispadon fészkelődő Böde fejesével megduplázta előnyét.

A forgatókönyv hasonló volt az első félidőhöz, ugyanis a gól után a fővárosi együttes vette át az irányítást, helyzetei is voltak, de azok mind kimaradtak. A kegyelemdöfést aztán Böde második találata jelentette, amely végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát.

A hajrában a fővárosiak küzdöttek tovább becsülettel, ennek előbb egy szerencsésen megpattanó lövésből szépítés lett az eredménye.

Majd fel is zárkóztak egy gólra, de ez sovány vigaszt jelentett az egyre reménytelenebb helyzetben lévő csapatnak és szurkolóinak.

A mérkőzés után a paksiak edzője Bognár György arról beszélt, hogy illett már végre legyőzniük a Vasast, míg a csapatából a hitet hiányoló Kondás Elemér kitérő választ adott a lemondását firtató kérdésre.

Vasárnapi hírfolyamunk ITT >>>

A szombati hírfolyam ITT böngészhető.

A forduló eredményei:
Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master-Good 1–1

Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–2
MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 2–0
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 5–1
Zalaegerszegi TE FC–Ferencvárosi TC 1–0

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Majd megbeszéljük!” – Kondás Elemér válasza arra a kérdésre, beadja-e lemondását
Az OTP Bank Ligában sereghajtó Vasas FC vasárnap hazai pályán 3–2-re kapott ki a Pakstól, így 2023-ban továbbra is nyeretlen és sorozatban harmadik vereségét szenvedte el Kondás Elemér együttese, mely így egyre távolabb kerül a bennmaradástól. A paksiak elleni vereség után a vezetőedző értékelt az M4 Sportnak, a rövid interjúban elmondta, át kell beszélni, ki az, aki hisz még abban, az élvonalban maradhatnak, mert a mérkőzésen voltak olyan momentumok, amikor kétségei támadtak.
Magyar futball
Bognár: Hogyan nézett volna ki, ha egyszer sem verjük meg a Vasast a szezonban?
Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Paks Angyalföldön verte a Vasast 3-2-re, így a mérkőzés lefújásának pillanatában a képzeletbeli dobogó legalsó fokára állhatott a bajnokságban. A győzelem ellenére a zöld-fehérek vezetőedzője, Bognár György közel sem elégedett a látottakkal, annak viszont mindenképpen örül, hogy legalább egyszer sikerült megverni a piros-kékeket a szezon folyamán. A hazaiak mestere, Kondás Elemér érthetően nem volt feldobott a meccs után, csapata úgy utolsó, hogy már nyolc pont a lemaradása a még első osztályt érő 10. helytől.
OTP Bank Liga