Musorujsag
Élő Eredmények

Bolla szerint most más lesz a felállás, mint a korábbi meccseken, de Csoboth-tal együtt az edzéseken harcolnák ki helyüket a válogatottban

MTI
Bolla Bendegúz szerint a válogatott labdarúgók már nagyon várták, hogy újra együtt legyen a keret, ő személy szerint pedig úgy gondolja, ha az edzéseken megfelelően teljesít, bizalmat szavazhat neki Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő mérkőzéseken.

„Hosszú idő után újra együtt a csapat, úgy gondolom, mindenki nagyon várta már. A második meccsünk már tétmeccs lesz, előtte, a felkészülési mérkőzésen próbálunk majd azzal a taktikával játszani, amellyel a bolgárok ellen szeretnénk” – mondta Bolla a hétfői sajtótájékoztatón, Telkiben.

A válogatott csütörtökön az észteket, jövő hétfőn pedig az első Eb-selejtezőn a bolgárokat látja vendégül a Puskás Arénában.

Bolla, a svájci Grasshoppers 23 éves, védőként és középpályásként is bevethető játékosa kiemelte, a csapat esélyes a továbbjutásra a csoportjából, a szurkolók győzelmeket várnak, de nem lesz egyszerű elérni a célt.

„Kicsit más lesz a felállás az előző mérkőzésekhez képest, azokon ugyanis úgy mentünk ki, hogy papíron nem mi voltunk az esélyesek. Most viszont mi számítunk annak, de ennek nem hiszem, hogy nyomást kellene jelentenie” – utalt arra, hogy az elmúlt időszakban a válogatott magasabban jegyzett csapatokkal mérkőzött az Európa-bajnokságon, illetve a Nemzetek Ligájában.

Saját magáról annyit jegyzett meg, hogy klubcsapatában sikerült összeszednie magát, ennek is köszönhető, hogy itt van a nemzeti csapattal, most pedig elsősorban rajta múlik, hogy milyen szerep jut majd neki.

Az újonc Csoboth Kevin nagy örömmel fogadta, hogy bekerült a keretbe és ezt nagy megtiszteltetésnek tartja.

Arra a kérdésre, hogy mit szólt a beválogatásához édesapja, Csoboth Róbert, aki tagja volt az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok csapatnak, az Újpest FC 22 éves támadója azt mondta: emlékeztette rá, hogy nagyot fordult vele a világ. Felidézte, hogy amikor hazatért a portugál Benficától, „kicsit göröngyösen” kezdődött itthoni pályafutása, az NB II-be került, most viszont itt van, ami édesapja szerint a küzdőszellemének és az akarásának az eredménye.

A kint töltött öt évről azt mondta: „ott megtanultam a kemény futballt, illetve mentálisan fejlődtem sokat”. Szerinte ez segített neki abban, hogy amikor „lent volt, fel tudta magát küzdeni”.

Szóba került az is, hogy a válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkal jól ismerik egymást, utánpótlás-válogatottban és klubcsapatban is játszottak együtt.

„Ő olyan karakter, aki egyben tudja tartani a válogatottat” – vélekedett.

Bollához hasonlóan Csoboth is úgy gondolja, az edzéseken mutatott teljesítményével tehet azért a legtöbbet, hogy játéklehetőséget kapjon.

További tartalmak