Musorujsag
Élő Eredmények

Böde 36 évesen visszatért és újra berúgta az NB I ajtaját: 32 percenként segíti gólhoz a Paksot

m4sport.hu
Bognár György visszatérése óta ismét a Paksi FC egyik alappillére a harmadosztályból visszatérő 36 éves támadó, Böde Dániel, aki legutóbbi öt bajnokiján csupán egyszer kezdett, mégis öt gólban vállalt szerepet. Találatainak is köszönhetően csapata három helyett lépett előre a tabellán.

Böde Dániel 2022 nyarán bontotta fel szerződését a Paksi FC-vel Waltner Róbert edzősködése alatt, azonban a 25-szörös válogatott csatár maradt, és az NB I-es együttes csapatmenedzsereként folytatta, miközben játékosként az NB III-as csapatot erősítette. Egészen 2023 februárjáig, amikor a Paksi FC bejelentette a korábbi vezetőedző, Bognár György visszatérését. Egy napra rá pedig a klub közölte, a rutinos támadó, Böde Dániel újra az első csapat keretéhez tartozik.

A paksi nevelésű játékos 2012-ben igazolt a Ferencvároshoz, amellyel a bajnokságot kétszer, a Magyar Kupát háromszor nyerte meg, illetve egyszer gólkirály lett, majd 2019-ben tért vissza. Eddig 437 mérkőzést játszott az élvonalban a Paks és a Ferencváros labdarúgójaként, ezekből 260-at jelenlegi klubjában.

Februári visszatérése óta összesen 194 percet töltött a pályán (5 bajnoki- és 1 Magyar Kupa-mérkőzésen), ezalatt 5 gól és 1 gólpassz a mérlege, azaz átlagban 32,3 percenként vállal szerepet egy találatban.

Meglepő lehet, de a 2022/23-as szezonban Böde perc/gól mutatója jobb az NB I-ben, mint az NB III-ban.

Bognár György visszatérésének első bajnoki mérkőzésén a zöld-fehér csapat még nem tudta a megszokott lendületű támadójátékot nyújtani a Mezőkövesd ellen, mint a vezetőedző első időszakában, amikor a paksi együttes messze a legtöbb gólt szerezte a magyar élvonalban. Ezen a meccsen Böde 24 percet kapott.

A következő fordulóban a Puskás Akadémia ellen már beindult a gépezet: a csatár a 83. percben lépett pályára és egy gyors duplával eldöntötte a három pont sorsát.

A 23. fordulóban már kezdőként lépett pályára és egy gólpasszal járult hozzá csapata újabb győzelméhez a ZTE ellen.

A múlt hétvégi, Vasas elleni 3–2-es győzelemben is vastagon kivette a részét, ismételten csereként beállva duplázott. Ezzel revansot vettek a Magyar Kupában elszenvedett vereségért, Böde a változatosság kedvéért azon a találkozón is eredményes volt.

Amikor Bognár György a 19. fordulóban átvette a csapat irányítását, a Paks 7. helyen állt 31 szerzett góllal, azóta ötből négy bajnoki mérkőzésén sikert aratott, és már a tabella 4. helyét foglalja el, az ezalatt szerzett 12 gólból Böde 5-ben vállalt szerepet. Nem rossz teljesítmény egy 36 éves cserecsatártól.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

KVÍZ: Mennyire ismeri Marco Rossit és a válogatottnál végzett munkáját?
Marco Rossinak a csütörtöki, Észtország elleni összecsapás lesz az 50. mérkőzése a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Eddig 23 győzelem, 10 döntetlen és 16 vereség a mérlege. Alábbi kvízünkben letesztelheti, mennyire ismeri, mennyire van képben a válogatott élén végzett munkájával.
Magyar futball