Musorujsag
Élő Eredmények

Megműtötték a Kisvárda balszerencsés támadóját

m4sport.hu
Kedden megműtötték Czérna Eriket, a Kisvárda támadó középpályását, aki tíz nappal ezelőtt szenvedett keresztszalag-szakadást.

A 19 éves labdarúgó egy combsérülésből visszatérve március 11-én, a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzés 84. percében csereként állt be, és az 1–0-ra elvesztett találkozó utolsó pillanataiban, a 98. percben sérült meg súlyosan. A kisvárdai klub tájékoztatása szerint a műtétet Budaörsön dr. Majzik Ernő végezte el.

Czérna Eriket nem kerülik el a sérülések az utóbbi időben: 2022 februárjában egy tiszaújvárosi felkészülési meccsen boka- és szárkapocscsonttörést szenvedett, amiből hosszú hónapokig tartott a felépülése. Egy évvel később a Ferencváros elleni bajnokin beszakadt a combizma, a Debrecen ellen léphetett pályára először, és egyből súlyosan megsérült.

Czérna Erik (Fotó: kisvardafc.hu)

„Az első gondolatom az volt, hogy feladom, hiszen valamiért nagyon büntet a sors, de úgy döntöttem, hogy összeszorítom a fogam, és bár műtét, valamint nagyon kemény rehabilitáció vár rám, állok elébe. Azt sajnálom, hogy a következő évben az én korosztályom lesz a felső korhatára az NB I-ben szerepeltetendő fiatal generációnak, bíztam benne, hogy megkapom a lehetőséget, ezért is dolgoztam keményen. Ám most úgy tűnik, pályafutásom talán legértékesebb esztendeje a felépülésemre megy majd rá” – nyilatkozta a fiatal labdarúgó múlt hétfőn, a diagnózis megismerése után a klub honlapjának.

További tartalmak