Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Miklós sportigazgató elárulta: Kondás Elemér marad a Vasas edzője, folytathatja a munkát az együttes élén

Nagy Miklós sportigazgató elárulta: Kondás Elemér marad a Vasas edzője, folytathatja a munkát az együttes élén

m4sport.hu
Nagy Miklós, a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott keddi interjújában elárulta, Kondás Elemér marad a piros-kékek vezetőedzője.

 

A Nemzeti Sport keddi híréből kiderül, Nagy Miklós a tulajdonosokkal egyeztetve hozta meg az alábbi döntést. A sportigazgató hozzátette: a Vasasnál nem lehet edzőt buktatni.

„Egyeztettünk a tulajdonosokkal és az a döntés született, hogy Kondás Elemér marad a Vasas vezetőedzője. Nem akarjuk kizárólag a vezetőedző nyakába varrni a rossz eredményeket. A Vasasnál nem lehet edzőt buktatni, itt nincs játékosuralom. Az edzőváltással asztal alá söpörnénk a problémákat, amelyek mélyebben gyökereznek. Nem az edző, hagyja ki a helyzetet és lő kapufát ziccerben és nem ő hagyja, hogy az ellenfél öt méterről kapura lőjön. Volt egy elképzelésünk a keret kialakításakor, olyan játékosokat próbáltunk igazolni, akik megítélésünk szerint megütik az NB I-es szintet, de úgy tűnik rossz úton jártunk, keressük közösen az okokat és a megoldást.”   

Nagy a lapnak azt viszont önkritikusan elismerte, nem sült el jól az őszi váltás, amikor Kuttor Attilát Kondás Elemér váltotta a kispadon, hiszen nem szerepel jobban az edzőváltás óta a Vasas FC, és ezért sem érzi azt a vezetőség, hogy egy újabb váltás biztosan segítene a jelenlegi helyzetben.

A Vasas 24 forduló alatt mindössze 19 pontot szerzett az OTP Bank Ligában, ezzel a csalódást jelentő 12., utolsó helyen áll a tabellán – az alakulatnak nyolc pont a hátránya a még bennmaradást érő, tizedik pozícióban lévő Újpesttel szemben.

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak