Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Új gyakorlatok és elgondolások várhatók az észtek ellen

Marco Rossi: Új gyakorlatok és elgondolások várhatók az észtek ellen

MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az új játékelemek és elképzelések kipróbálásán lesz a hangsúly csütörtökön az észtek elleni barátságos mérkőzésen, amelyet szeretne megnyerni a magyar labdarúgó-válogatott.

„A bolgárok elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőre készülünk. Bár az még nem lesz sorsdöntő, de szeretnénk jól rajtolni. Éppen ezért az észtek ellen ki akarunk próbálni bizonyos új elképzeléseket a gyakorlatban – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Telkiben az olasz szakember, aki hozzátette, a játékosok hozzáállása és válasza eddig kifejezetten kedvező az új gyakorlatokra és elgondolásokra.

Az 58 éves szakember az MTI érdeklődésére a kezdőcsapatot illetően úgy fogalmazott, hogy bár az észtekkel szembeni barátságos meccsen megengedett a kísérletezés, Bulgária ellen már biztosra kell menni. Ennek ellenére csütörtökön lehetőség szerint azzal a kezdővel akar indítani, amely a legközelebb áll a Bulgária ellen tervezetthez. Megjegyezte, megvannak az előre eltervezett cseréi is, mert nem akarja túlterhelni a játékosait.

„Az ötvenedik mérkőzés büszkeséggel tölt el, de a felkészülésen nem változtat, ugyanolyan fontos a győzelem, mint minden más meccsen” – mondta Rossi, aki 50. alkalommal irányítja csütörtökön a válogatottat.

Kifejtette, nagy öröm, hogy sikerült olyan környezetet kialakítani, amiben a játékosok otthon érzik magukat: „Kilencven százalékban a srácok hozzáállásának köszönhető, hogy megváltozott a válogatotton belüli hangulat, és ez aztán az eredményekben is tükröződik. Ezt kell megőrizni a jövőben, hogy folytassuk a jó sorozatot”.

Rossi arról is beszélt, hogy a válogatottban nem lehet öt-hat új embert egyszerre a kezdőbe tenni, mert akkor nem működnének az automatizmusok, ráadásul a csapatszellem és a csapatjáték is megsínylené. Úgy vélte, ezt a kockázatot a nemzeti együttes nem vállalhatja jó szívvel, így is olyan alapemberek hiányoznak sérülés miatt, mint Gulácsi Péter, Nagy Zsolt, Schäfer András és Callum Styles, akiket pótolni kell.

„Nem is lehet más cél a válogatottban, minthogy nyerjünk, az pedig egy kis plusz lenne, ha az ötvenedik meccsen jó teljesítménnyel tudnánk köszönteni a mestert” – mondta az MTI kérdésére Lang Ádám, aki elmondása szerint nagyon várta már a válogatott összetartást, mert minden alkalommal „kivirul”, amikor felül a repülőre.

A ciprusi Omonia védője kifejtette, Rossi vezetésével elindult egy szervezett, jó és tudatos munka, őt pedig büszkeséggel tölti el, hogy ennek részese lehet. Úgy vélte, kilenc évvel első válogatottsága után egyértelműen látszik a fejlődés.

„Motiváció nem kell, mindenki szeretné folytatni, amit eddig elértünk” – jelentette ki a 30 éves, 55-szörös válogatott futballista, aki az esélyekkel nem kívánt foglalkozni, de annyit megjegyzett, kiegyenlített az Eb-selejtezős csoport, amelyben lépésről lépésre kell haladnia a válogatottnak, mert nemcsak minden pontért, hanem a meccseken „minden egyes labdáért véres küzdelem lesz”.

A mérkőzés csütörtökön 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában az osztrák Walter Altmann sípjelére, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Botka, Nagy Á., Kleinheisler, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Sallai

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: Twitter/MLSZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

KVÍZ: Mennyire ismeri Marco Rossit és a válogatottnál végzett munkáját?
Marco Rossinak a csütörtöki, Észtország elleni összecsapás lesz az 50. mérkőzése a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Eddig 23 győzelem, 10 döntetlen és 16 vereség a mérlege. Alábbi kvízünkben letesztelheti, mennyire ismeri, mennyire van képben a válogatott élén végzett munkájával.
Magyar futball
Fiola Attila elhagyta a válogatott edzőtáborát
Sérülés miatt elhagyta az észtek elleni felkészülési mérkőzésre, valamint a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott telki edzőtáborát Fiola Attila.
Magyar futball
Kilenc hónap, tíz forduló: nem leküzdhetetlen csoportban a magyar válogatott – minden, amit az Eb-selejtezőről tudni kell
Marco Rossi együttese március 27-én, Bulgária ellen megkezdi szereplését a 2024-es Európa-bajnokot megelőző selejtezősorozatban – a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok mellett Szerbiával, Litvániával és Montenegróval került egy csoportba. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk az összes tudnivalót a mieink előtt álló akadályról.
Magyar futball