Musorujsag
Élő Eredmények

A kihagyott büntető is belefért, a magyar válogatott észtek elleni sikerrel ajándékozta meg az 50. mérkőzésén dirigáló Marco Rossit

A kihagyott büntető is belefért, a magyar válogatott észtek elleni sikerrel ajándékozta meg az 50. mérkőzésén dirigáló Marco Rossit

m4sport.hu/MTI
A magyar férfi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Észtországot, csütörtökön, így sikerrel hangolt a hétfő esti, Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Ez volt Marco Rossi szövetségi kapitány 50. összecsapása a mieink kispadján.

 

Összefoglaló

Barátságos mérkőzés
Magyarország-Észtország 1-0 (1-0)
Puskás Aréna, 40 ezer néző, v.: Walter Altmann (osztrák)
gólszerző: Ádám (41.)
sárga lap: Szoboszlai (59.), illetve Baranov (70.), Tunjov (81.)
Magyarország:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Sallai (Németh A., 76.), Szoboszlai (Csoboth, 76.) – Ádám (Gazdag, 60.)
Észtország:
Hein – Kuusk, Paskotsi, Baranov (Tougjas, 81.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) – Käit – Sappinen (Zenjov, a szünetben)

A magyar válogatott az első perctől támadólag lépett fel, kifejezetten tetszetős támadásokat vezetett, de nem talált rést az észt védelmen, az átlövési kísérletek pedig pontatlanok voltak. Noha a hazai csapat egyértelmű fölényben futballozott, az első nagy védést bő negyedóra elteltével mégis Dibusznak kellett bemutatnia a vendégek egyik szórványos kontrája végén.

Az első kaput eltaláló magyar lövésre húsz percet kellett várni, de Sallai próbálkozása nem okozott gondot a vendég hálóőrnek. A magyarok játéka az idő múlásával lassabbá és pontatlanná vált, így kevesebb akció jutott el az észt kapuig. Sallai ugyan agilisan futballozott, sok csellel próbálkozott, de kevés sikerrel, ezért több támadás elhalt nála.

A szünet előtti utolsó öt perc ismét a magyaroké volt, előbb a jobb oldalon felfutó Bolla rövid felső sarokba bombázott gólját les miatt érvénytelenítette a videobíró, de aztán Ádám fejese már szabályos körülmények között kötött ki a kapuban.

A végén még Sallai lövése is veszélyes volt, de nem sokkal célt tévesztett. A vendégeken a hármas csere sem segített, a fordulást követően is a magyar válogatott futballozott fölényben, ám a pontatlan beadások miatt komoly helyzetet nem sikerült kidolgoznia. A 60. percben a gólszerző Ádám lecserélésével Sallai került a középcsatár pozíciójába. A változtatások után egy ízben Dibusz védett, majd a magyaroknak volt két veszélyes kísérlete: Szoboszlai néhány centit tévedett, Kleinheisler próbálkozását pedig üggyel-bajjal hárította Hein.

A legközelebb Sallai járt az előny megduplázásához, miután a kiugró Kerkezt csak szabálytalanul tudták megállítani, azonban a Freiburg játékosa ezúttal 11-esből sem tudott betalálni, miután a végrehajtó szerepét kő-papír-olló játékkal nyerte el Szoboszlaival szemben.

A fáradó észtek egyre ritkábban tudtak megindulni a magyar kapu felé, így a minimális előny ellenére sem forgott veszélyben a hazai győzelem, inkább az volt a kérdés, hogy sikerül-e megnyugtatóvá tenni a vezetést, végül azonban a drukkereknek be kellett érniük 1–0-s sikerrel.

Értékelések a mérkőzés után

Marco Rossi értékelése

A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A jubiláló Marco Rossi egy újoncot avatott Csoboth Kevin személyében, aki a 76. percben a csapatkapitány Szoboszlai Dominiket váltotta. A nemzeti együttes hétfőn már Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a bolgár csapatot. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

További tartalmak