Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi: Kerkez Milos egészséges; Ádám Martin nincs a legjobb fizikális állapotban

Rossi: Kerkez Milos egészséges; Ádám Martin nincs a legjobb fizikális állapotban

m4sport.hu
Győzelemmel ért véget Marco Rossi ötvenedik mérkőzése a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, a nemzeti csapat csütörtök este 1–0-ra győzte le Észtországot a Puskás Arénában, Árám Martin első címeres mezben szerzett találatával. A lefújás után az M4 Sportnak értékelt az olasz szakember.

„Nem vagyok elégedett, volt néhány jó pillanatunk, egy-két jó kezdeményezésünk, de túlságosan sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, túl sokat szenvedtünk a felívelt labdák miatt, próbáltak hosszú labdákkal operálni, beívelni a védelmünk mögé, és sikerült megszerezniük a lepattanókat, a második labdákat. Ezekben a helyzetekben szenvedtünk és ebben fejlődnünk kell, hogy ne legyen így. Bulgária ellen erre is oda kell figyelnünk” – kezdte az M4 Sportnak adott értékelését Rossi az észtek elleni 1–0-s győzelem után.

„Ez mindenek előtt koncentrációs kérdés, ami nem a védővonaltól kezdőik, hanem a középpályán és a támadósorban. Amikor képesek voltunk többet birtokolni a labdát, jól működtek az oldalváltások, sokkal inkább függőlegesen és gyorsan játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, de ennél jóval többet kell majd tennünk.”

A szövetségi kapitány a mérkőzés előtt már beszélt arról, hogy kíváncsiak, milyen teljesítményt nyújt majd Kalmár Zsolt a hatos pozícióban.

„Tud, képes rá, a taktikai és technikai képességei is megvannak hozzá” – mondta a meccs után.

Hozzátette, két középső középpályással sokkal hatékonyabbnak kell lenni a labdaszerzéseknél.

„Vécsei jól játszott, Klienheisler dinamikusan, agresszíven szállt be, megmutatta, hogy ő is tud hatos poszton szerepelni.”

A 11. válogatott mérkőzésén első gólját szerző Ádám Martinról azt mondta:

„Az első húsz percben sokat szenvedett, nem vett részt sokat a játékunkban, sokszor késve vagy túl korán indult el, aztán belelendült, és be is talált. Nincs a legjobb fizikális állapotban, hiszen a dél-koreai bajnokság három-négy hete tart és eddig 90 percet játszott 4 mérkőzésen, nem gondolkodhatunk abban, hogy egy teljes mérkőzésen a pályán lesz, meglátjuk, a következő mérkőzésen tud-e kezdeni vagy a kispadról segíteni.”

A Sallai Roland által kihagyott tizenegyest Kerkez Milos harcolta ki, akinek csúnyán aláfordult a bokája esés közben, de folytatni tudta a játékot. A lefújás után azonban ápolni kellett az Alkmaar balhátvédjét.

M4 Sport

„Kerkez Milos egészséges, nincsenek gondjai, csak fáradt volt” – szolgált megnyugtató hírekkel Rossi.

A magyar válogatott legközelebb március 27-én, hétfőn lép pályára. A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének első mérkőzésén Bulgáriát fogadja a Puskás Arénában, az M4 Sport ezt az összecsapást is élőben közvetíti.

Borítókép: Mikor még mindenki nagyon aggódott Kerkezért. (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak