Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai a kő-papír-ollóról: Nem akartam azt sugallni, hogy önző vagyok

Szoboszlai a kő-papír-ollóról: Nem akartam azt sugallni, hogy önző vagyok

mti
Szoboszlai Dominik szerint „nem az egóról szólt”, hogy az észtek elleni felkészülési mérkőzésen kő-papír-olló játékkal döntötték el, hogy ő vagy Sallai Roland végezze el a tizenegyest.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 1–0-ra legyőzte a vendég észt csapatot. A találkozó 71. percében, egygólos vezetésnél tizenegyeshez jutott a Rossi-csapat, a végrehajtó szerepét kő-papír-ollóval Sallai nyerte el Szoboszlaival szemben.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint felelőtlenség volt így dönteni a rúgó személyéről. „Ha van elsőszámú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3–0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1–0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány.

„Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy” – nyilatkozta az esetről Szoboszlai.

Sallai hasonló véleményen volt. Kiemelte, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valamilyen módon el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz. „Lehetséges, hogy legközelebb nem teszünk így, de én a következő alkalommal is elvállalom a tizenegyest” – jelentette ki a szélső.

Borítókép: (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rossi: Kerkez Milos egészséges; Ádám Martin nincs a legjobb fizikális állapotban
Győzelemmel ért véget Marco Rossi ötvenedik mérkőzése a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, a nemzeti csapat csütörtök este 1–0-ra győzte le Észtországot a Puskás Arénában, Árám Martin első címeres mezben szerzett találatával. A lefújás után az M4 Sportnak értékelt az olasz szakember.
Magyar futball