Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: Szoboszlai gyorsan lehűtötte Schäfer tizenegyesrúgó vágyait

Videó: Szoboszlai gyorsan lehűtötte Schäfer tizenegyesrúgó vágyait

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján reagált Schäfer András poénjára, amely szerint kő-papír-ollózással készül a következő meccsre a nemzeti csapat színeiben.

Az észtek elleni felkészülési mérkőzésen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollózással döntötte el, ki végezze el a tizenegyest. A játékot Sallai nyerte, a büntető azonban kimaradt, ráadásul Marco Rossi szövetségi kapitány sem volt elragadtatva a látottaktól.

A márciusi válogatott meccsektől sérülés miatt hiányzó Schäfer András a TikTok-oldalán reagált a történtekre, megosztott egy videót, amelyen kő-papír-ollóval edz, hátha akkor a következő tizenegyest ő végezheti el.

@schaferdr08 Én fogom rúgni a tiziket #vicc #magyar #magyartiktok #magyarvalogatott #foryou ♬ what you wont do for love – ✰

Szoboszlai Dominikot a bolgárok elleni Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón kérdezték, mit szól Schäfer poénjához. „Attól nem kell félni, hogy ő rúgja” – zárta rövidre a kérdést a válogatott csapatkapitánya.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A sajtótájékoztatón Rossi ismét elnézést kért a kő-papír-ollóért, megígérte, hogy ilyen többet nem fordul elő, de reagált Schäfer András videójára is.

„Szövetségi kapitányként én vagyok a felelős a pályán történtekért, legyen az pozitív vagy negatív dolog. Dominik az első számú tizenegyeslövőnk. Lehet olyan, hogy átadja a végrehajtást másnak, de akkor sem kő-papír-ollóval. Ha beszéltek volna Rolival, és utána kihagyja, semmi következménye nem lett volna ennek a dolognak, teljesen érthető, ha megállapodnak valamiben. Ugyanakkor tudom, hogy ez bosszúságot okozott egyeseknek. Még egyszer kijelentem, hogy ilyenre többet nem kerül sor. Schäfernek üzenem, hogy ha szeretne tizenegyest lőni, kérje Dominiktól, ha ő szívesen átadja, az rendben van, de ő az első számú lövőnk, neki kell élni a lehetőséggel, és ha elég magabiztos, nem is kell átadnia a labdát másnak” – fogalmazott Rossi.

Szoboszlai Dominik a sajtótájékoztató után az M4 Sportnak elmondta, Sallaival együtt mindketten tanultak az esetből, eddig sem volt és ezután sem lesz veszekedés közöttük arról, hogy ki végezze el a büntetőt, többé pedig nem lesz kő-papír-ollózás a pályán. Arra a kérdésre pedig, hogy Bulgária ellen ki lesz a végrehajtó, határozottan válaszolta, hogy ő. „Én vagyok az első rúgó, és ha úgy döntök, bárkinek átadom, akkor így lesz, viszont mivel én vagyok a kijelölt, így én fogom rúgni.”

A magyar válogatott hétfőn Bulgária ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket a Puskás Arénában, a 20.45-kor kezdődő meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak