Musorujsag
Élő Eredmények

A Magyarország–Bulgária Eb-selejtező volt az év eddigi legnézettebb sportközvetítése

A Magyarország–Bulgária Eb-selejtező volt az év eddigi legnézettebb sportközvetítése

MTVA
Továbbra is töretlen a magyar labdarúgó-válogatott népszerűsége: a hétfői magyar-bolgár találkozó lett 2023 eddigi legnézettebb sportközvetítése hazánkban. A találkozót 700 ezren követték az M4 Sporton és 90 ezren az m4sport.hu oldalon. A mérkőzést a televíziónézők 18,9%-a követte, ezzel piacvezető volt a közvetítés alatt.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn hazai pályán 3–0-ra legyőzte Bulgáriát az Európa-bajnoki selejtező sorozat első mérkőzésén. Az összecsapásba 1,3 millióan kapcsolódtak be. Az első félidőben Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Ádám Martin gólját 689 ezren nézték, a második félidőt 744 ezren követték a közmédia sportcsatornáján, egy néző átlagosan 70 percet töltött az M4 Sporton.

A mérkőzés alatt csaknem minden ötödik néző az M4 Sportra kapcsolt, ezzel ez az összecsapás lett 2023-ban az eddigi legnézettebb sportközvetítés Magyarországon. Megelőzte a Forma–1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, a Real Madrid-Liverpool párharc mérkőzéseit és a Ferencvárosi TC Európa-liga-összecsapásait.

A hétfő az M4 Sport idei legmagasabb közönségarányait hozta: egész napra 5,1 százalékot, főműsoridőben pedig (18:30-22:00) 8,6 százalékot. A találkozó egy másik rekordot is megdöntött, a közmédia idei legnézettebb műsora volt.

A selejtezősorozat további mérkőzései is az ország legnézettebb sportcsatornáján és az m4sport.hu oldalon lesznek láthatók, a Kossuth Rádióban pedig hallhatók. Ugyanis 2028-ig a közmédia a magyar labdarúgó-válogatott és a következő két Európa-bajnokság kizárólagos otthona!

 

Borítókép: Budapest, 2023. március 27. Szoboszlai Dominik, miután gólt szerzett a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Mellette Vécsei Bálint és Sallói Dániel. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak