Musorujsag
Élő Eredmények

Az MLSZ szabályozza az ünnepélyes kezdőrúgásokat: vége a meccsek előtti félpályás kapuravezetésnek

Az MLSZ szabályozza az ünnepélyes kezdőrúgásokat: vége a meccsek előtti félpályás kapuravezetésnek

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
Az elmúlt hetek nagy visszhangot kiváltó esetei után az MLSZ arra kéri a profi labdarúgóklubokat, a jövőben kizárólag három egyértelmű szabály betartása mellett vezényeljék le a meccsek előtti ünnepélyes kezdőrúgásokat.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője kedden arról tájékoztatta az M4 Sportot, hogy az NB I-es és NB II-es klubok a hétvégi bajnoki fordulóktól kezdődően csak az alábbi szabályok betartásával tarthatnak ünnepélyes kezdőrúgást valamelyik félidő kezdete előtt:

• a kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg
• a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét
• a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret

Döntését az MLSZ azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben látott és nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre pontosan megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek.

Ezért arra kérték a klubokat, hogy a 2022/23-as szezon hátralévő részében csak a fenti szabályok betartásával szervezzenek ünnepélyes kezdőrúgást.

Az elmúlt hetekben főképp a Vasas és az MTK pályáján akadt példa a kapuravezetéses kezdőrúgásra. Bár legtöbbször csak gyerekek ártatlan magánakciójáról van szó, láttunk már felnőtt férfit is lecsúszó nadrággal a kapu felé rohanni, az MTK-DVTK NB II-es rangadón pedig Senkó Zsombor védései korbácsolatak indokolatlanul nagy indulatokat, a legutóbbi NB I-es fordulóban pedig tényleg majdnem sérülés lett a vége. 

További tartalmak