Musorujsag
Élő Eredmények

Kikapott Izlandtól és nem jutott tovább Eb-selejtezős csoportjából az U19-es labdarúgó-válogatott

Kikapott Izlandtól és nem jutott tovább Eb-selejtezős csoportjából az U19-es labdarúgó-válogatott

m4sport.hu
Izland ellen nyerni kellett volna a továbbjutáshoz, sima vereség lett a vége.

Nem jutott tovább at U19-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitköréből, miután a harmadik fordulóban 2-0-ra kikapott Izlandtól. Oskarsson a 67. percben talált be, a kegyelemdöfést pedig Mikaelsson gólja jelentette a 95. percben.

A magyar együttes az első fordulóban szoros mérkőzésen maradt alul Angliával szemben, úgy, hogy a második játékrész utolsó félórájában emberhátrányban futballozott. A második körben Törökország ellen lépett pályára, és bár mindvégig dominált a találkozó során, sőt, a vezetést is megszerezte, ellenfele a hajrában kiegyenlített, így csak egy pontot tudott szerezni.

A második játéknap másik mérkőzésén Izland legyőzte a házigazda angolokat, így a mieinknek még megmaradt az esélye a továbbjutásra, igaz, ehhez legalább két góllal kellett volna nyerniük az izlandiak ellen, míg a Törökország-Anglia találkozónak döntetlennel kellett volna zárulnia. A harmadik forduló másik mérkőzésén az angolok ugyanolyan arányban verték a törököket, mint a skandinávok minket.

A magyar együttes így egy ponttal és egy rúgott óllal a csoport utolsó helyén végzett, míg a továbbjutást az izlandiak szerezték meg.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elitkör, 3. forduló:
Magyarország-Izland 0-2 (0-0)
Törökország-Anglia 0-2 (0-0)

A csoport végeredménye:
1. Izland 7 pont – továbbjutott
2. Anglia 8 pont
3. Törökország 2 pont
4. Magyarország 1 pont

Borítókép: fotó: mlsz.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek