Musorujsag
Élő Eredmények

„Szégyen és gyalázat!”; „Magyarország viccet csinált a félénk oroszlánokból” – osztálykülönbségről írnak a bolgár lapok

„Szégyen és gyalázat!”; „Magyarország viccet csinált a félénk oroszlánokból” – osztálykülönbségről írnak a bolgár lapok

m4sport.hu
Lesújtó kritikát fogalmazott meg a nemzeti csapattal szemben a bolgár sajtó a hétfői, háromgólos hazai győzelmet hozó Magyarország–Bulgária Eb-selejtezőt követően, amely után egyöntetű a vélemény, óriási különbség volt a két csapat között, a bolgárok pedig gyakorlatilag lemondhatnak az Eb-részvételről.

Dneven Trud: Magyarország játszott, Bulgária az első sorból nézte végig 0–3-as vereségét

Az egyik legrégebbi bolgár napilap szerint a magyar válogatott hétfői teljesítményével igazolta, hogy miért tartják a csoport esélyesének. A szerző „Leo Messi-féle” szabadrúgásgólt szerző Szoboszlai Dominik játékát emelte ki, és a „megdöbbentő félidei statisztikát” (a magyarok tízszer lőttek kapura, Bulgária csak egyszer kísérletezett).

Dnevnik: A válogatott csúfos vereséget szenvedett Magyarországtól

A szófiai napilap internetes kiadása megjegyzi, Mladen Krstajic szövetségi kapitány csapata nem tudott ellenállni a magyarok kezdeti rohamainak, a hazaiak már az első félidőben eldöntötték a meccset, a másodikban kicsit visszavettek, míg Bulgária egymás utáni második vereségével jóformán lemondhat az Eb-kvalifikációról.

Dsport.bg: Milyen Eb-kvalifikáció?! Magyarország 45 perc alatt megmutatta nekünk a valóságot

A sportoldal beszámolójában azt írja, a magyarok már a meccs elején komoly nyomást helyeztek a vendégekre, akiknek gyorsan megpecsételődött a sorsuk, hiszen a hazaiak első lehetőségükkel éltek.

Gol.bg: Szégyen és gyalázat! Magyarország összezúzta Bulgária focitetemét

Nem kímélték a bolgár csapatot a gol.bg-nél, amely a válogatott becenevére utalva úgy fogalmaz, „Magyarország viccet csinált a félénk oroszlánokból”, „akiknek a játékuk ezen a meccsen több mint komikus és abszurd volt”. Emlékeztetnek rá, két meccs után pont, sőt lőtt gól nélkül állnak, és gyakorlatilag már most elveszítették esélyeiket az Eb-részvételre, ami legutóbb 2004-ben jött össze, éppen ezért változtatásokat sürgetnek a szövetség vezetésében is.

Gong.bg: Újabb bánat! Magyarország leselejtezte Mladen Krstajic legénységét

A sportoldal szerint hiába változtatott a szövetségi kapitány öt helyen is montenegróiak elleni kezdőhöz képest, semmi pozitívval nem járt Budapesten, és annak ellenére sem sikerült legalább egy szépítő gólt szerezni, hogy a magyarok a második játékrészre már kiengedtek. A szerző felidézi, hogy ezzel a vereséggel folytatódott a bolgár válogatott magyarországi rossz sorozata: a csapatnak ez volt a 11. tétmeccse magyar földön, és még nyeretlen, nyolc vereség mellett három döntetlent számlál. Ezzel szemben a hazai együttes 1983 óta először kezdett győzelemmel az Eb-selejtezőben.

Sportal.bg: Itt a második vereség! A magyarok egy félidő alatt kiütöttek minket

Az ország legolvasottabb sportoldala tényszerű meccsbeszámolójában azt írja, a Puskás Aréna 65 ezer nézőjét már a 7. percben talpra ugrasztották a hazaiak, akik aztán Szoboszlai tökéletes szabadrúgásával növelték előnyüket, majd Ádám Martin fejezett be egy gyors támadást, így a montenegróiaktól elszenvedett 1-0-s vereséget követően Magyarországgal szemben is alulmaradt válogatottjuk, amely két Eb-selejtező után rúgott gól  és pont nélkül áll.

Borítókép: Budapest, 2023. március 27. Szoboszlai Dominik (b) és a bolgár Janis Karabejov, Nikola Ilijev és Plamen Galabov (b2-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak