Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi szerint a magyar labdarúgók nem a pénz, hanem szakmai szempontok alapján váltanak klubot

Rossi szerint a magyar labdarúgók nem a pénz, hanem szakmai szempontok alapján váltanak klubot

MTI
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szimpatikusnak tartja, hogy játékosai a szakmai előrelépést fontosabbnak tartják a pénznél a klubváltások tekintetében.

Az olasz szakember a Mol szerdai sajtóeseményén a közmédiának elmondta, hogy a válogatott utóbbi két mérkőzésén nagyon jól működött a kommunikáció a pályán. Hozzátette, a továbbiakban is lépésről-lépésre fogja építeni a csapatot, és minél feljebb szeretne jutni a FIFA világranglistáján.

„Sikerült előrelépnünk, elsősorban a játékosok minőségének köszönhetően. Ha nincsenek jó játékosaid, hiába vannak jó gondolataid, nem tudod megvalósítani azokat. Kitaláltunk olyan ötleteket, amelyek illenek a játékosainkhoz, akik jól is teljesítettek, főleg a bolgárok elleni első félidőben. Az észtek ellen is voltak jó pillanatai több játékosnak is, az egy nagyon hasznos meccs volt a felkészülést tekintve. Minden a terveink szerül alakult, voltak ugyan kisebb-nagyobb hibáink, de szeretnénk tovább fejlődni és minél magasabbra jutni a világranglistán, a fő célunk pedig természetesen az, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra” – mondta a szövetségi kapitány.

A fejlődést a klubváltások is elősegíthetik azzal, hogy a játékosok a szakmai értékeket helyezik előtérbe. Szalai Attila, Sallai Roland és Kerkez Milos iránt is több komoly együttes érdeklődik.

„Nagyon szimpatikus számomra, hogy nem hallottam a játékosokat arról beszélni, hogy egy esetleges magasabb fizetésért váltanának klubot. Sokkal inkább a szakmai szempontokat veszik figyelembe, mert nagyon elkötelezettek a saját fejlődésük iránt. Ha egy másik csapatba szeretnének igazolni, akkor arra kell figyelniük, hogy az az együttes és az a bajnokság, ahol folytatják, magasabb szinten legyen, mint a mostani. Az, hogy erről beszélnek, azért van, mert a saját fejlődésük jobban érdekli őket, mint a pénz, és ez a mai modern futballban nagyon ritka”– fogalmazott Rossi.

Marco Rossi kitért Ádám Martinra és Németh Andrásra is, amikor Szalai Ádám utódjáról kérdezték, és megerősítette, hogy mindkettejüknek magasabb szintre kellene lépniük, hogy végig tudják játszani a válogatott mérkőzéseket.

„Vannak lehetőségeink a csatárposztra. Németh András sajnos nem játszik túl sokat a Hamburgban, nincs még kellő tapasztalata, de biztos vagyok abban, hogy ez meg fog változni. Ádám Martin jól játszott, végre gólt is szerzett, de neki is több játékpercre van szüksége dél-koreai együttesében. Ezért hívtuk meg Varga Barnabást, aki folyamatosan játszik és gólokat is lő a Paksban, itt volt az ideje kipróbálnunk őt. Más opcióként ott lehet a hamis kilencessel való felállás, ezt is kipróbáltuk már korábban. Több lehetőségünk is van, mindig az adott pillanattól függ, hogy melyiket választjuk, és természetesen az adott ellenféltől, hiszen a taktikánkat aszerint tervezzük, hogy ki ellen játszunk” – nyilatkozta.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak