Musorujsag
Élő Eredmények

Révész Attila abban bízik, hogy a Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg „kinyírja egymást” a kupaelődöntőben

Révész Attila abban bízik, hogy a Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg „kinyírja egymást” a kupaelődöntőben

m4sport.hu
Az edzőváltáson átesett Kisvárda Master Good labdarúgócsapatának sportigazgatója szeretne hátrébb vonulni a csapat szakmai irányításában, az OTP Bank Liga következő két fordulójával kapcsolatban pedig abban bízik, hogy az egyaránt kupaelődöntős Puskás Akadémia és Zalaegerszeg nem tud majd teljes egészében a bajnoki meccsre koncentrálni.

A Kisvárda hétfőn jelentette be, hogy Török Lászlót az Újpestről távozó Milos Kruscic váltja a kispadon. Révész Attila sportigazgató az M4 Sporton nyilatkozva elmondta, a végsőkig kitartottak Török László mellett, de közben fel kellett készülniük más lehetőségre is, ezért folyamatosan vizsgálták a piacon lévő edzőket.

„Amikor egy szakmai koncepciót kértem a csapat hullámvölgyből való kilábalására, akkor nem kaptam kielégítő választ, ekkor döntöttem el, hogy új stábtagokkal, új edzőkkel vágunk neki ennek a kilenc meccsből álló nagyon fontos sorozatnak” – mondta a tavaly ezüstérmes, jelenleg hatodik Kisvárda sportvezetője.

Hozzátette, az eseményeket felgyorsította, hogy Újpesten szerződést bontott Milos Kruscic, akivel már korábban is tárgyalt.

„Elemeztük a csapat képességeit és az ő filozófiáját, és azt láttuk, hogy minimálisak a különbségek, ezért az a filozófia, amelyet mi is vallunk, az a részéről könnyen adaptálható. A személyisége pozitív, ráadásul nálunk is több balkáni játékos játszik, akik az utóbbi időben kényelmesebbé váltak, talán az anyanyelvi környezet segítségükre lehet. Illetve egy új edző érkezésével mindig felpezsdül az öltözői légkör, úgy láttam, hogy a héten ez megtörtént nálunk is” – fogalmazott Révész Attila, aki elárulta, hogy a jövőben nem szeretne annyira belefolyni a szakmai stáb munkájába, mint korábban.

Milos Kruscic az Újpest vezetőedzőjeként a DVSC–Újpest mérkőzésen 2022. október 16-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Révész kifejtette, hogy a szezon során „egy pici plusz hiányzott” a győzelmekhez, ezt pedig a fókusz hiányában látta, márpedig „ebben a kiegyenlített NB I-ben, ahol a Ferencvárost leszámítva mindenki meg tud verni mindenkit, a száz százalékon felüli koncentráció jelentheti a pluszt”.

A Kisvárda a bajnokságban előbb a Puskás Akadémiával, majd a Zalaegerszeggel találkozik, Révész Attila szerint előnyükre válhat, hogy a két csapat éppen egymással találkozik a MOL Magyar Kupa jövő keddi elődöntőjében.

„A hétvégén nagyon kemény mérkőzés vár ránk a Puskás Akadémiával, de van esélyünk jó eredményt elérni, hiszen ők a Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa-elődöntőre is koncentrálnak, a döntőbe jutás nekik legalább olyan fontos, mint ez a meccs, ha nem fontosabb, míg a mi játékosaink felajzott bika módjára fognak a pályára lépni. A következő mérkőzésen egy fáradtabb Zalaegerszeg ellen játszhatunk, remélhetőleg kedden »kinyírják egymást« a kupamérkőzésen, és ha ez a két mérkőzés jól sül el, akkor nagyot léphetnénk előre” – fogalmazott.

A Kisvárda, amelynek továbbra is a dobogós helyezés a célja négy nyeretlen bajnoki találkozó után fogadja a felcsúti együttest, amelyet győzelemmel utol is érhetnek pontszámban. A szombaton 13 órakor kezdődő meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Borítókép: Révész Attila (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak