Musorujsag
Élő Eredmények

„Viszlát, Grimaldo, helló, Kerkez!” – az egyik legnívósabb portugál lap már a Benficában látja Kerkez Milost

„Viszlát, Grimaldo, helló, Kerkez!” – az egyik legnívósabb portugál lap már a Benficában látja Kerkez Milost

m4sport.hu
A portugál Record a legfrissebb lapszámában kiemelten foglalkozik a Benfica által kiszemelt Kerkez Milossal.

 

Portugália egyik legnívósabb sportnapilapja, a Record a pénteki kiadásában a címlapon hozza a Kerkez Milost érintő találgatásokat.

Az ugyebár hónapok óta visszatérő téma a sajtóban, hogy a Benfica egyik húzóembere, a balhátvéd Álex Grimaldo a távozás szélén áll, s ha elhagyná a lisszaboni együttest, úgy a Benfica az AZ Alkmaar tehetségével, a magyar válogatott Kerkezzel pótolná a búcsúzóját.

Február végén már az m4sport.hu is beszámolt róla, miszerint a portugál klubnál olyannyira komolyan gondolják  a 19 esztendős játékos szerződtetését, hogy a Benfica meghívta Kerkez Milost és édesapját, tekintsék meg a gárda edzőközpontját, s üljenek le beszélgetni az esetleges lehetőségekről.

Noha ez állítólag akkor még nem valósult meg, a Record úgy tudja, azóta történt fejlemény az ügyben: Rui Costa, a Benfica elnöke immár biztos benne, hogy Grimaldo továbbáll, Rui Pedro Braz, a klub sportigazgatója pedig sikeresen megejtette a szóban forgó találkozót Kerkez édesapjával, melynek keretében a vezető Lisszabonban részletesen bemutatta a csapattal kapcsolatos jövőbeli projekteket.

A lap arról nem tesz említést, a feleknek sikerült-e megállapodniuk egymással, az ugyanakkor sokatmondó, hogy a Record a friss számában tulajdonképpen már köszönti a Benficánál Kerkez Milost.

A magyar védőnek 2026 nyaráig van érvényes szerződése az AZ Alkmaarral – Kerkez értékét a transfermarkt.de piaci portál jelenleg 10 millió euróra becsüli, a holland média viszont úgy tudja, az Alkmaar legalább ennek a dupláját, vagyis 20 millió eurót szeretne kapni a tehetségért.

 

Borítókép: Vajon melyik csapat hívására mond végül igent a Kerkez-család? (EPA/ETTORE FERRARI)

További tartalmak