Musorujsag
Élő Eredmények

Hornyák Zsolt: Semmi értelme nincs a VAR-nak, ha a közeljövőben is így fog működni

Hornyák Zsolt: Semmi értelme nincs a VAR-nak, ha a közeljövőben is így fog működni

M4 Sport
2-2-es döntetlent hozott a Kisvárda és a Puskás Akadémia összecsapása a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának nyitómérkőzése. A meccsen jelentős szerepe volt a VAR-nak, az egész találkozó során legalább 6-8 alkalommal vizsgáltak meg vagy néztek vissza valamit. A párharc után Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője élesen kritizálta a videós bíróasszisztens-rendszert, egyenesen úgy fogalmazott, ha a közeljövőben is így fog működni, akkor szerinte semmi értelme az egésznek.

„A bírói döntések az egész első félidőben szaggatták a játékot. Rossz döntések balra is jobbra is, Colley visszahúzását meg sem nézték. Nem is értem minek a VAR” – fogalmazta meg igen éles véleményét Hornyák Zsolt. A kritikája érdekes, ugyanis csapatának azért kedvezett a videóbíró-asszisztensrendszer, hiszen az első félidőben egy egyértelmű kezezés után nem ítéltek büntetőt a Kisvárda javára, majd a meccs végén maradt a kissé véleményes tizenegyes, mellyel egyenlíthetett a Puskás Akadémia.

„Nem látom így ennek értelmét, ha ez így fog működni a közeljövőben. Az első gólnál Levi visszahúzásával sem foglalkoztak, mi viszont sajnos sokat foglalkoztunk a játékvezetővel, de ezt kérte tőlünk. A meccs után korrekt módon elmondtam neki, hogy az ilyen mérkőzéseken illene jobban fújni” – zárta gondolatait a PAFC vezetőedzője.

Az első félidőben megúszott tizenegyes:

A Kisvárda első gólja, mely előtt lerántották Levit:

További tartalmak