Musorujsag
Élő Eredmények

Nem múlott sokon Kruscsics tökéletes debütálása, a Puskás Akadémia kétgólos hátrányból mentett pontot

Nem múlott sokon Kruscsics tökéletes debütálása, a Puskás Akadémia kétgólos hátrányból mentett pontot

MTI/m4sport.hu
Két hét szünet után tért vissza a labdarúgó OTP Bank Liga, melynek 25. fordulója a Kisvárda-Puskás Akadémia mérkőzéssel indult. Az előző szezon ezüstérmesénél nem telt eseménytelenül az elmúlt néhány nap, hiszen Török Lászlóval közös megegyezés után szerződést bontott a klub, helyére pedig az Újpesttől távozó Milos Kruscsics került, aki tehát hazai környezetben mutatkozhatott be új csapata élén. Sokáig úgy tűnt, a debütálás tökéletesre sikerül majd, ugyanis a 78. percig kétgólos előnyben volt a Kisvárda, de két hiba visszahozta a meccsbe a Puskás Akadémiát, amely így 2-2-es döntetlent játszott a február 17-e óta nyeretlen riválisával.

A meccs összefoglalója:

A hétfőn kinevezett szerb Milos Kruscicnak ez volt az első meccse a várdai kispadon. A Kisvárda sorozatban ötödik bajnokiján maradt nyeretlen, míg a Puskás Akadémia egymás után harmadik élvonalbeli találkozóján nem kapott ki. Az első félidőben valamivel többet birtokolta a labdát a hazai együttes, de a játék kiegyenlített volt. A kevés próbálkozásból egy esetben sikerrel járt a Kisvárda, amely összességében megérdemelten került előnybe fél óra elteltével.

Fordulás után támadásban fölényben maradt a vendéglátó csapat, s hiába volt mezőnyben többet a labda a Puskás Akadémiánál, a hátránya kétgólosra nőtt, miután a szerb Milos Spasic újfent eredményes volt. A folytatásban magára talált a felcsúti együttes, és hat perc alatt egyenlített: előbb a hazai kapus rossz kirúgását használta ki, majd tizenegyesből a második gólját is megszerezte. Ennél az esetnél ráadásul emberhátrányba került a Kisvárda, amely aztán csak a védekezésre koncentrálva végül egy pontot otthon tartott.

A mérkőzést követően Hornyák Zsolt élesen kritizálta a videóbíró rendszert, szerinte az első félidő gyakorlatilag csak a VAR-vizsgálatokról szólt. Továbbá furcsálta, hogy voltak olyan jelenetek, melyeket vissza sem néztek, és szerinte így ennek, ilyen formában nincs értelme a közeljövőben. Kollégája Milos Kruscsics elmondta sokáig elégedett volt a látottakkal, nagyon tetszett neki a hozzáállás, az intenzitás, de az utolsó negyedórában csapata kiengedte kezéből a győzelmet, pedig 3-0-ra is vezethettek volna. Az új tréner kiemelte így kell folytatniuk a jövőben is, ezen a magas szinten, de végig 100%-on koncentrálva.

Az NB I jelenlegi fordulójának élő hírfolyama, benne minden góllal és érdekességgel IDE KATTINTVA követhető figyelemmel.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 2-2 (1-0)

Kisvárda, v: Erdős

Gólszerzők: Spasic (31., 61.), illetve Zahedi (79.), Favorov (85., 11-esből)
Kiállítva: Alic (85.)

Az OTP Bank Liga, 25. fordulójának eredményei:

Szombat:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 2-2 (1-0)
Újpest FC-ZTE FC 3-2 (1-0)
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-2 (0-1)

Vasárnap:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-2
Debreceni VSC-Vasas FC 3-1

Az OTP Bank Liga állása a 25. forduló után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: Facebook / Kisvárda FC

További tartalmak