Musorujsag
Élő Eredmények

Lisztes lehetett volna a Fradi nyerőembere, de a Fehérvár pontot vitt el a Groupama Arénából

Lisztes lehetett volna a Fradi nyerőembere, de a Fehérvár pontot vitt el a Groupama Arénából

m4sport.hu/MTI
A Ferencvárosi TC hazai pályán 2–2-es döntetlent ért el a MOL Fehérvár FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

OTP Bank Liga, 25. forduló
Ferencvárosi TC–MOL Fehérvár FC 2–2 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 12 079 néző

V: Bogár Gergő

Gólszerző: Stopira (7.), Makarenko (79.) ill. Lisztes (59., 70.)
Sárga lap:
Botka (27.), Kovacevic (40.), Bogdán (64., pályán kívül), ill. Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Ferencváros: Dibusz – Knoester, Abena, Kovacevic – Botka (Lisztes, a szünetben), Esiti (Baráth, a szünetben), Vécsei, Sagal – Zachariassen, Traoré, Gojak (Tokmac, 55.)
Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Christensen (Pokorny, 69.) – Kastrati (Larsen, 85.), Dárdai (Makarenko, 69.), Schön (Nego, 85.) – Kodro

Nagy elánnal kezdett a fővárosi együttes, Kovácsnak már a második percben védenie kellett, de egy szögletet követően mégis a vendégek szereztek vezetést. A bekapott gól nem törte meg a zöld-fehérek lendületét, sorra vezették a veszélyes támadásaikat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak. A hazaiak Zachariassen lövésénél jártak legközelebb a gólhoz, ám akkor a kapufa mentett. Annak ellenére, hogy a levegőben lógott az egyenlítés, mégis majdnem a bennmaradásért küzdő rivális duplázta meg az előnyét, azonban Schön szünet előtti találatát a videobíró érvénytelenítette les miatt.

MTI/Koszticsák Szilárd

A folytatásban alig 15 másodpercet kellett várni az első ferencvárosi ziccerre, de a csereként beállt Lisztes közelről fölé bombázott. Ezt követően viszont meddővé szelídült a címvédő fölénye, mégis ekkor egyenlített az FTC a nagy kedvvel futballozó Sagal harcosságának és Lisztes első élvonalbeli találatának köszönhetően. A hazaiak újra erőre kaptak, de a vezetéshez Csongvai kapitális hibája is kellett, aki saját 16-osán belül adta el a labdát, majd Traore önzetlensége után Lisztes másodszor is betalált. A hajrá kezdetén kissé váratlanul egyenlített a Fehérvár. Az utolsó percekben is a Ferencváros támadott a győzelemért, de csak szabálytalan gólig jutott – Abena kézzel ütötte a labdát a kapuba –, így be kellett érnie döntetlennel.

A zöld-fehérek már négy kör óta nyeretlenek az élvonalban, de előnyük így is kilencpontosra hízott a második Kecskeméttel szemben. A székesfehérváriak, akik másodjára is veretlenek maradtak Bartosz Grzelak vezetőedző irányításával, maradtak a tizedik helyen, mindössze három ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló Budapest Honvédot.

Értékelések a mérkőzést követően:

Az OTP Bank Liga, 25. fordulójának eredményei:

Szombat:
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia 2-2 (1-0)
Újpest FC-ZTE FC 3-2 (1-0)
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-2 (0-1)

Vasárnap:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-2
Debreceni VSC-Vasas FC 3-1

Az OTP Bank Liga állása a 25. forduló után (Fotó: m4sport.hu)

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: álommeccs 17 évesen, ifj. Lisztes Krisztián két góljával fordított a Fradi a Fehérvár ellen
A Fehérvár elleni bajnoki második félidejére küldte pályára Sztanyiszlav Csercseszov Lisztes Krisztiánt. A 18. életévét májusban betöltő tehetség finoman szólva is élt a lehetőséggel: előbb egyenlített, majd a vezetést is ő szerezte meg. Más kérdés, hogy végül ezek a gólok sem értek győzelmet: a Fehérvár Makarenko révén állította be a 2–2-es végeredményt.
Magyar futball
Piscitelli-parádé, a Mezőkövesd bírta jobban a mostoha körülményeket, a szezon során először kapott ki otthon a Kecskemét
Cudar körülmények közepette, futballpályára legkevésbé sem hasonlító talajon indult a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzése, a Kecskemét TE és a Mezőkövesd párharca. A mérkőzést megelőzően jégeső is áztatta a Széktói Stadion gyepét, és a talaj olyan vizes volt, hogy szinte minden passz lelassult vagy megállt a fűben. Ennek megfelelően az első félidő csapongó játékot hozott, kevés helyzettel, ami volt az is a Kecskemét előtt adódott, de Szabó István együttese nem tudott a kapuba találni. Ellenben a vendég gárdával, amely a második félidő 51. percében megtörte a gólcsendet, egy remek összejáték után Besirovic tüzelt a kapuba. Az NB I második helyezettje a bekapott gól után még sokat próbálkozott, több veszélyes helyzete is volt, de nem sikerült kiegyenlíteni. A KTE így először kapott ki hazai környezetben az NB I-ben, érdekesség, hogy Kuttor Attila volt a legutóbbi tréner, aki akkori csapatával, még a Vasassal az NB II-ben nyerni tudott idegenben. A Kecskemét így azóta, vagyis 2022. február 28-a óta első vereségét szenvedte el otthon tétmérkőzésen
Magyar futball
„Maximum a Tolna megyei” – válaszolta Böde a válogatottságot firtató kérdésre
Böde Dániel annak ellenére nem lát esélyt visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba, hogy győztes gólt szerzett a Honvéd ellen, és immár öt találatnál tart az OTP Bank Ligában. Bognár György, a Paks vezetőedzője szerint megtört egy kicsit a lendületük, de amíg rossz játékkal is tudnak meccset nyerni, addig van ok bizakodásra.
Magyar futball