Musorujsag
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak: A hibák benne vannak a futballban, Csongvai hosszú távon csapatunk egyik vezére lehet

Bartosz Grzelak: A hibák benne vannak a futballban, Csongvai hosszú távon csapatunk egyik vezére lehet

M4 Sport
2-2-es döntetlennel zárult a MOL Fehérvár FC és a Ferencvárosi TC rangadója a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. A nemrégiben kinevezett Bartosz Grzelak együttese jól kezdte a találkozót, a 7. percben vezetést szerzett, majd Lisztes Krisztián két góljának köszönhetően fordítani tudott a Fradi. A Fehérvárnak is volt még válasza: a Toldi-Huszti edzőpárosnál sokat mellőzött Makarenko fejesével sikerült egyenlíteni. Az FTC második találatát hatalmas védelmi hiba előzte meg, Csongvai Áron cselezgetett a saját tizenhatosán belül, majd eladta a labdát és ebből szerzett vezetést a Ferencváros. A mérkőzés után a svéd tréner külön ment oda középhátvédjéhez és vigasztalta őt, ezzel is megmutatva edzői alapelveit, miszerint összetartó csapatban gondolkodik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Bartosz Grzelak kiemelte, a hibák előfordulnak a futballban, összességében Csongvainak jó meccse volt. Továbbá hozzátette, szerinte később a csapat egyik vezéregyénisége lehet, hiszen minden ehhez szükséges adottsággal rendelkezik. A MOL Fehérvár FC március 15-én kinevezett vezetőedzője már korábban is elmondta, mindenki új lappal indul nála és a sokat mellőzött Makarenko esetében is biztos abban, hogy meghatározó játékosa tud majd lenni a keretnek. Az ukrán futballista góllal hálálta meg a bizalmat, vele kapcsolatban Grzelak azt mondta, az edzéseken is nagyon komoly munkát végez és roppant alázatosan, elszántan teszi a dolgát, így a közeljövőben is számol majd a játékával.

Bartosz Grzelak nyilatkozata Makarenko góljáról és Csongvai hibájáról:

A MOL Fehérvár FC 2018 óta először szerzett pontot az FTC vendégeként az OTP Bank Ligában. A döntetlennel a székesfehérvári együttes visszacsúszott a tizedik helyre a tabellán, ugyanis az Újpest 3-2-re nyert a ZTE ellen. A Ferencváros továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot, a Kecskemét hazai vereségének köszönhetően immáron 9 ponttal.

További tartalmak