Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Erről senki sem beszél…” – a fenyegetéseket kapó Gazdag elárulta, mivel húzta ki a gyufát az Atlas-szurkolóknál, tettének viszont volt előzménye

„Erről senki sem beszél…” – a fenyegetéseket kapó Gazdag elárulta, mivel húzta ki a gyufát az Atlas-szurkolóknál, tettének viszont volt előzménye

m4sport.hu/M1
A Philadelphia Union magyar válogatott labdarúgója, Gazdag Dániel saját bevallása szerint tett azért, hogy ne legyen közönségkedvenc a fenyegető üzeneteket küldő Atlas-drukkerek körében, ám a fenyegető üzenetek ellenére nyugodtan készül a közép- és észak-amerikai Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A nem túl acélos rajt ellenére éppilyen nyugodt a bajnoki szerepést illetően, a válogatott kapcsán viszont a pazar kezdéssel együtt óvatosságra intett, na meg bejelentkezett a büntetők elvégzésére.

A Philadelphia Union a mexikói Atlas ellen játszik a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, az első mérkőzést eldöntő válogatott támadó pedig kiemelte, fontos lesz gólt szerezniük, mert főleg a játék képét nézve nem megnyugtató az előnyük.

„A mexikói egy erős bajnokság, jó eredményt értünk el az első meccsen aratott 1–0-s győzelemmel, de hiányérzetem is volt. Az első félidőben emberelőnybe kerültünk, végig domináltuk a mérkőzést, ezért azt éreztem, lehetett volna nagyobb arányú is a győzelmünk. Itt még él az idegenben lőtt gól, így nagyon fontos lesz, hogy betaláljunk.”

Gazdag elárulta, nyugodt lelki állapotban készül a visszavágóra, noha a lefújás után több fenyegetést is kapott.

Gazdag Dániel is tett róla, ne legyen közönségkedvenc az Atlas-szurkolók körében (Fotó: MTI/AP/Laurence Kesterson)

„Valószínűleg a gólörömöm nem tetszett nekik. Ránevettem közben az egyik játékosra, viszont azt tudni kell, és erről senki nem beszélt, hogy a tizenegyes előtt ez a futballista körülbelül ötször kiütötte a kezemből a labdát és nevetett rajtam, ahogy mentem érte és hoztam vissza a tizenegyespontra. Ennek szólt a reakcióm, ami persze így sem volt a legszerencsésebb. Ezek után az Atlas-szurkolók fenyegető képeket és üzeneteket küldtek, ám mivel drukkerekről beszélünk, végig éreztem, nem valós veszélyről van szó. Ennek ellenére a ligánál és a klubnál is nagyon komolyan vették a dolgot, még az FBI-t is bevonták a nyomozásba, és ők is megerősítették, nem vagyok életveszélyben a meccs előtt. Ettől függetlenül biztonsági őrök kísértek minket a találkozó helyszínére és a mexikói hatóságok is biztosítottak védelmet, úgyhogy biztonságban érzem magam.”

A 27 éves labdarúgó annak ellenére ugyanilyen nyugalommal szemléli a bajnoki küzdelmeket is, hogy az MLS-ben jó pár pontot elhullajtott a csapat, s jelenleg a 15 csapatos Keleti Konferenciában hét forduót követően hét szerzett ponttal 10. a Philadelphia Union.

„Nem kezdtük olyan jól a szezont, mint szerettük volna, de sok meccs van még a bajnokságból. Ki merem jelenteni, miénk az egyik legjobb csapat a ligában és biztos vagyok benne, a bajnokság végére oda fogunk érni olyan pozícióba, ahol lenni szeretnénk. Az alapszakaszban az első három hely egyike a cél, és az utána következő rájátszás, ami igazán számít majd.”

Természetesen a magyar válogatott is szóba került, Gazdag viszont a pazar Európa-bajnoki-selejtezős rajt és az esélyesség ellenére óvatosságra int.

Gazdag Dániel bármikor szívesen elvállalja a büntetőket (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

„Szerencsére jól kezdtük a sorozatot. A bolgárok elleni 3–0-val sikerült egy magyar válogatottól rég látott domináns meccset játszani. Ettől függetlenül nem szabad elkiabálni, hogy kijutottunk az Eb-re, mert a selejtezők további része nagyon nehéz lesz, biztos vagyok benne, hogy készülni fognak ránk a csapatok. De esélyesek vagyunk ebben a csoportban az egyenes ági kijutásra, amit a pályán meg is kell mutatnunk.”

Amit még megmutatna a pályán, az az, hogy ő is kiváló tizenegyesrúgó, és szívesen lőné is a jövőben, ha Szoboszlai Dominik vagy Sallai Roland nem szeretné.

„Én is pályán voltam, mikor Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötték el, ki rúgja a büntetőt. Sajnos Roli kihagyta, de ha ők nincsenek a gyepen, biztos vagyok benne, ellövöm azt a tizenegyest. De ők az első számú rúgók, és abban a pillanatban úgy döntötték el, melyikük végezze el. Hogy ez mennyire volt jó vagy sem, azt mindenki maga eldönti, de ha bemegy, akkor nem lett volna ekkora visszhangja. Ha esetleg ők nem lesznek pályán vagy nem akarják lőni a büntetőt, természetesen nagyon szívesen elvállalom.”

Borítókép: MTI/AP/Laurence Kesterson

További tartalmak