Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák hiánya nem jó előjel, kulcsemberei nélkül lép pályára a DVSC a rossz formában lévő ZTE otthonában

Dzsudzsák hiánya nem jó előjel, kulcsemberei nélkül lép pályára a DVSC a rossz formában lévő ZTE otthonában

m4sport.hu
A Zalaegerszegi TE-Debreceni VSC mérkőzéssel zárul a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulója. Az egyik oldalon a dobogó, a másikon a bennmaradás a cél, ám ezen erőviszonyok nem adnak pontos képet a meccsre vonatkozóan, ugyanis a DVSC Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János, Christian Manrique, Varga József és Sós Bence nélkül kénytelen pályára lépni, ami lehetőség teremthet a Zete számára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának hétközben kiadott közleményéből kiderült, hogy a Debrecen csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst a Puskás Akadémia elleni mérkőzés – melyet a DVSC 1-0-ra elveszített – után az öltözőfolyosón tanúsított sportszerűtlen magatartás miatt 2 mérkőzésre eltiltotta.

A 109-szeres válogatott labdarúgó az OTP Bank Ligában legutóbb 2021. október 30-án hagyott ki mérkőzést, akkor a hajdúsági csapat 1-1-es döntetlent játszott az MTK-val. Érdekesség, hogy előtte, amikor szintén hiányzott a keretből, a DVSC 1-0-s vereséget szenvedett a Mezőkövesddel szemben. Ferenczit és Manrique-t eltiltás, Vargát és Sóst pedig sérülés miatt kell nélkülöznie Srdjan Blagojeviccsnek, aki a meccset megelőzően azt mondta:

„Abban a fázisban vagyunk, amikor próbálunk jó megoldást találni és helyesen dönteni arról, hogy miképp lépjünk pályára a Zalaegerszeg ellen. Nehéz meccsre számítunk, és ez lesz az első alkalom, amikor Dzsudzsákot és Ferenczit is nélkülöznünk kell, hiszen eddig ők minden meccsen játszottak. Furcsa helyzet ez számunkra, de jó esélyt jelenthet azoknak a játékosoknak, akik eddig talán kevesebb lehetőséget kaptak. A történések ellenére motiváltak vagyunk, nem búsulunk és harcolni fogunk, miközben megpróbáljuk okosan begyűjteni a pontokat. Az öltözőben leszögeztük a céljainkat és tenni is fogunk az elérésükért!” – jelentette ki a klub honlapjának adott interjújában a Loki trénere.

Januárban Dzsudzsák Balázs vezérletével 3-0-ra győzött a DVSC. (Fotó: dvsc.hu)

A Debrecen jelenleg 40 ponttal az NB I negyedik helyén áll, míg a ZTE 31-gyel a tabella kilenceik pozícióját foglalja el. Ricardo Moniz együttese március 19-én győzött legutóbb az OTP Bank Ligában, igaz akkor a listavezető Ferencvárossal szemben diadalmaskodtak. A Zalaegerszeg szezonjának csúcspontja egyértelműen a május 3-i Budafoki MTE elleni kupadöntő lesz, de addig is még sok feladat vár a csapatra. A holland tréner a találkozó előtt úgy nyilatkozott:

„Hét döntő fontosságú találkozó vár még ránk ebben a szezonban. Csalódottak vagyunk a mögöttünk álló hétvége miatt, de javítani szeretnénk hazai pályán és újra a saját arcunkat mutatni. A DVSC nagyon sokat fejlődött a szezon kezdete óta, így nem bizonyul könnyű ellenfélnek, annak ellenére sem, hogy tudjuk, lesz pár hiányzójuk. Célunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát vasárnap.”

A két csapat a szezon során kifejezetten gólgazdag találkozókat játszott eddig egymással, a legutóbbi, január 28-i mérkőzésükön a DVSC 3-0-ra győzött, ráadásul azon a meccsen Dzsudzsák Balázs góllal és gólpasszal vette ki részét a sikerből. Az első, augusztusi összecsapásuk pedig 4-2-es ZTE-diadalt hozott.

A januári DVSC-ZTE párharc összefoglalója:

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának eddigi eredményei és vasárnapi programja:

Budapest Honvéd-Újpest FC 0-1
MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE 1-2
Vasas FC-Ferencvárosi TC 0-1

Vasárnap:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 14.15 (M4 Sport+)
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 16.30 (M4 Sport+)
ZTE FC-Debreceni VSC 18.45 (M4 Sport)

További tartalmak