Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák nélkül is ment a Lokinak Zalaegerszegen

Dzsudzsák nélkül is ment a Lokinak Zalaegerszegen

m4sport.hu/MTI
A DVSC 2–0-re nyert a ZTE vendégeként az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi zárómeccsén, a debrecenieknél nem játszott az eltiltott csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, aki ezt megelőzően - visszatérése óta - két élvonalbeli bajnokit hagyott ki, és egyiken sem jött össze a győzelem csapatának.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
ZTE FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Szécsi (35.), Bárány (85.)
sárga lap: Ikoba (56.)

ZTE: Demjén – Safronov (Lesjak, a szünetben), Mocsi, Csóka, Gergényi (Bedi, 63.) – Szendrei, Sankovic – Ubochioma, Klausz (Szalay, a szünetben), Tajti (Grezda, 92.) – Németh D. (Ikoba, a szünetben)

Debrecen: Megyeri – Kusnyir (Bévárdi, 74.), Romancsuk, Dreskovic, Lagator, Szécsi – Loncar, Varga K., Ojediran (Neofitidisz, 88.) – Mance (Bárány, 68.), Do. Babunski (Bódi, 88.)

Három alapembere, az eltiltott Dzsudzsák Balázs, Ferenczi János és Christian Manrique nélkül állt ki a Debrecen, amely igyekezett labdaszerzésekből támadásokat vezetni, de sokáig nem tudott veszélyt teremteni a hazai kapu előtt.

Bő fél óra helyzet nélkül telt el, majd az első gólszerzési alkalmat a vendégcsapat kihasználta: hazai labdavesztést követően Mance indította pontosan Szécsit, aki a 16-os vonaláról átemelte a labdát a kifutó Demjénen. Egy perccel később a túloldalon Tajti lőtt távolról szépen, Megyeri azonban védett.

A rövid felélénkülés után a szünetig hátra lévő időben ismét a mezőnyben folyt a küzdelem. A statisztikai mutatók alapján a ZTE volt némi fölényben, de ez a játékban nem érződött, gólhelyzetekben egyáltalán nem látszott meg.

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a második félidőre három helyen változtatott az összeállításon. Ennek ellenére egymást követték a debreceni helyzetek, Demjén többször nagyot védett. A folytatásban magára talált a Zalaegerszeg, sokat támadott az egyenlítésért, de nem járt eredménnyel. Sőt, a hajrában egy pontrúgás után a DVSC növelni tudta előnyét, ezzel bebiztosította megérdemelt győzelmét.

A DVSC maradt a negyedik, a Zalaegerszeg pedig a kilencedik helyen.

Meccs utáni értékelések:

Eredmények a 28. fordulóból:
Budapest Honvéd-Újpest FC 0-1
MOL Fehérvár FC-Kecskeméti TE 1-2
Vasas FC-Ferencvárosi TC 0-1
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-0
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1
ZTE FC-Debreceni VSC 0-2

Borítókép: DVSC

További tartalmak