Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Ricardo Moniz a kupadöntő előtt egy héttel távozik a Zalaegerszeg kispadjáról

Hivatalos: Ricardo Moniz a kupadöntő előtt egy héttel távozik a Zalaegerszeg kispadjáról

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg a hivatalos honlapján tudatta, hogy már nem Ricardo Moniz irányítja az együttest.

 

A zalaegerszegi közlemény szerint a Debrecen elleni vereség után a klub vezetősége úgy ítélte meg, a csapat játéka lefelé ívelő tendenciát mutat, ezért a váltás mellett döntött.

„A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott, amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett” – világított rá a változtatás hátterére Végh Gábor elnök.

Sajtóhírek szerint Moniz utódja egyébként az a Boér Gábor lesz, aki jelenleg a szlovén NK Naftát irányítja, s nem lesz ismeretlen számára a gárda, 2020 és 2021 között ugyanis már dolgozott Zalaegerszegen.

Az együttes elhatározása némileg meglepő, a Zalaegerszeg ugyanis egy hét múlva épp döntőt játszik a MOL Magyar Kupában, ott az ellenfele a másodosztályú Budafok lesz.

Az 58 éves Monizt tavaly májusban nevezték ki a ZTE vezetőedzői posztjára, eddig a 32 összecsapásából 13-et tudott megnyerni, csapata emellett hétszer játszott döntetlent, s 12-szer kikapott.

A klubnál mindeközben a sportigazgatói székben is változás lesz, s már nem Dragóner Attila látja el ezt a szerepkört – a sportvezető a friss tájékoztatás szerint marad az alakulatnál.

„A sportvezető pontos munkaköréről a közeljövőben dönt a klubvezetés”olvasható.

A ZTE a bajnokságban 28 fordulót követően 31 szerzett pontjával a kilencedik a bajnokságban, ám mindössze három pont választja el a kieső, 11. pozíciótól.

 

Borítókép: MTI/Katona Tibor

További tartalmak