Musorujsag
Élő Eredmények

Amerika helyett az Újpestet választotta a válogatott labdarúgó

Amerika helyett az Újpestet választotta a válogatott labdarúgó

m4sport.hu
A kétszeres válogatott Csoboth Kevin a hétvégén akár már az MLS-ben is játszhatott volna, ő azonban a Fradi elleni derbin fog pályára lépni.

Az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) hétfőn zárult az átigazolási határidő, így nem meglepő, hogy a csapatok még az utolsó pillanatokban is szerettek volna új játékosokat szerződtetni. Az NSO információi szerint az egyik klubnál Csoboth Kevin volt az egyik kiszemelt, ő azonban úgy döntött, idény közben nem szívesen váltana, így marad Újpesten.

Filipovics Vladan, a játékos menedzsere a sportlapnak elmondta, a 22 éves labdarúgóért több országból is érdeklődnek. A fő céljuk, hogy európán belül találjanak neki csapatot, de nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy a tengerentúlon próbáljon szerencsét. Ami biztos, legkorábban nyáron kezdődhetnek meg a tárgyalások.

A játékos és klubja tudott az érdeklődésről, ami mindenki számára kecsegtető lett volna, de nem akarta elhagyni a bennmaradásért harcoló lila-fehéreket, így a tárgyalásokig sem jutottak el a felek. Csoboth tavaly nyáron írt alá ötéves szerződést Újpesten, azóta 21 meccsen lépett pályára az élvonalban, ezeken öt gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez, a Zalaegerszeg elleni bajnokin mesterhármast szerzett.

A márciusi két válogatott találkozón pedig a nemzeti együttesben is bemutatkozott. Nem mellékesen Marco Rossi szövetségi kapitány az Újpest csatárát Magyarország leggyorsabb játékosának tarja.

Az Újpest jelenleg hatodik a tabellán, kilenc ponttal előzi meg a kieső helyen álló – a hétvégén épp a lila-fehérek által legyőzött – Honvédot.

 

Borítókép: Csoboth Kevin (Fotó: Újpest FC)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: így is lehet – Csoboth nem reklamált büntetőért, helyette lepacsizott Kádárral
Ahogyan gólokból, sportszerű jelenetekből sem volt hiány az Újpest és a Paks bajnoki mérkőzésén. Az OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómeccsén — melyet 3-2-re a fővárosi csapat <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/04/16/harmadszor-mar-megtartotta-elonyet-az-ujpest-megszakitotta-a-paks-sorozatat" target="_blank" rel="noopener">nyert meg</a> — a 76. percben 2-2-es állásnál közel került az Újpest a gólszerzéshez, Csoboth Kevint Kádár Tamás szerelte határozottan, a magyar válogatott játékosa pedig reklamálás helyett elismerően lepacsizott a korábbi válogatottal.
Magyar futball