Musorujsag
Élő Eredmények

Kabát Péter 2–1-es Újpest-győzelmet jósol a hétfői derbire

Kabát Péter 2–1-es Újpest-győzelmet jósol a hétfői derbire

m4sport.hu
Kabát Péter 2–1-es újpesti győzelmet jósol a Ferencváros elleni hétfői derbire, de „legrosszabb esetben” is döntetlent vár.

A Kecskemét előtt hatpontos előnnyel listavezető FTC hétfőn 18 órától lép pályára a tabellán hatodik Újpest vendégeként az OTP Bank Liga 29. fordulójában, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Kabát Péter 2008-tól 2010-ig, majd 2011-től 2016-ig összesen 184 tétmérkőzést játszott az Újpestben, a bajnoki és a kupapárharcokat is beleszámítva tíz derbin lépett pályára. A lila-fehér klub hivatalos podcastjében elmondta, a tíz közül az első négy emlékezetes számára, hiszen mindegyiken betalált, hármat ezek közül meg is nyert az Újpest. Kedvenc derbije a 2010 áprilisi, amikor a lila-fehérek az ő góljával nyertek 1–0-ra az Üllői úton.

Az elmúlt 12 bajnoki derbit a Ferencváros nyerte, a lila-fehérek legutóbb 2019 februárjában, a Megyeri úti 1–1 alkalmával szereztek pontot, újpesti győzelem még régebben született, 2015-ben az Üllői úton. A Szusza Ferenc Stadionban az Újpest legutóbb 2014 szeptemberében győzött.

Ehhez képest Kabát Péter magabiztosan várja a hétfői meccset, szerinte a lila-fehérek 2–1-re nyernek, de „legrosszabb esetben” is döntetlen lesz. A jelenleg az Újpest sportkoordinátoraként tevékenykedő egykori támadó meg is indokolta a jóslatát, szerinte a csapat jó állapotban van, a Nebojsa Vignjevic visszatérése óta lejátszott négy meccsen szerzett tíz pont „nem véletlen”, a Honvéd ellen aratott győzelem pedig nagy lendületet adhat a csapatnak.

„Mikor, ha nem most? Eljöttünk a kieső zónából, jó formában vagyunk, kicsit fellélegezhetünk, nem annyira nyomja a teher a vállakat. Szerintem van most esélyeünk, legrosszabb esetben iksz, de ha tippelni kellene, akkor 2–1-es újpesti győzelmet jósolnék” – mondta a 45 éves Kabát Péter.

További tartalmak