Musorujsag
Élő Eredmények

Szuhodovszki Soma: A mai napig szoktam rajta gondolkodni, hogy mi is történt ebben az elmúlt két évben

Szuhodovszki Soma: A mai napig szoktam rajta gondolkodni, hogy mi is történt ebben az elmúlt két évben

M4 Sport
A Kecskeméti TE bravúros szezonjának híre már az ország minden szegletébe eljutott. Szabó István együttese két idénnyel ezelőtt pedig még az NB III-ban vitézkedett, majd jött a Merkantil Bank Liga, mostanra pedig az OTP Bank Liga második pozíciója. Ennek a hihetetlen utazásnak Szuhodovszki Soma is a részese volt, aki a 2021 nyarán a Győri ETO-ból igazolt az akkor frissen NB II-be feljutott KTE-hez. A 23 esztendős középpályás pedig az utóbbi két évben, de főleg az idei szezonban, alapemberré, meghatározó NB I-es játékossá és közönségkedvenccé nőtte ki magát, olyannyira, hogy ma már azért is dolgozik, hogy Marco Rossitól megkapja a hőn áhított meghívót a válogatottba.

„A mai napig szoktam gondolkodni, hogy mi is történt ebben a két évben. Nagyon boldog vagyok, hogy anno nyáron a Kecskemétet választottam. Nagyon sok munka volt ebben, sok bizalmat is kaptam, amit igyekeztem meghálálni” – mondta az M1 megkeresésére a KTE játékosa.

Szuhodovszki 2016 és 2018 között még az MTK csapatában pallérozódott, majd Monor, Tiszakécske és a Győri ETO lett a sorrend, de sehol sem tudott úgy kiteljesedni, ahogyan jelenlegi klubjánál. „Több összetevős a dolog, hogy mi történt itt. Néhányat kiemelnék ezek közül. Elsősorban a közeg és a csapat, ugyanis a legjobbat tudjuk kihozni egymásból, valamint Szabó István személyét is meg kell említenem, ő hozott ide és végig ragaszkodott hozzám” – fejtette ki a siker lehetséges okait a KTE középpályása, aki hozzátette, nem gondolnak arra, hogy megelőzik a Fradit, hiszen szerinte a szezon elején senki nem gondolta volna, hogy egyáltalán itt lesznek, sőt, ahogyan fogalmazott, az volt a papírforma, hogy stabil kiesők lesznek.

Szuhodovszkinak 2025 nyaráig szóló szerződése van Kecskeméten, egyelőre nem is gondolkodik a váltáson, ami napról napra még jobban motiválja, hogy Marco Rossitól meghívót kapjon a magyar labdarúgó-válogatottba.

„Egy gyerekkori álmom válna valóra, óriási öröm lenne, ha el tudnám érni ezt karrierem során. Én is hallom a hírmorzsákat, hogy felfigyelt már rám a szövetségi kapitány, ezért is dolgozom mindennap, hogy esetleg ez ténylegesen sikerüljön” – zárta gondolatait Szuhodovszki Soma, akinek 3 gólja és 7 gólpassza van eddig a szezon során.

Csapat- és poszttársa, Horváth Krisztofer csak a téli átigazolási időszak során érkezett a KTE-hez Debrecenből, ahol a Torinótól szerepelt kölcsönben. Ám a 21 éves középpályás szintén megtáltosodott a kecskeméti levegőtől, 19 bajnoki találkozón 6 találatot és 2 asszisztot jegyzett eddig, míg előtte a DVSC-nél nem sok lehetőséget kapott. Elmondása szerint a formajavulás mögött az a bizalom áll, amelyet megkapott Szabó Istvántól, valamint a csapat összetartó ereje. Az U21-es válogatott labdarúgó a korosztályos nemzeti csapatban is meglőtte első góljait, március végén a Ciprus elleni meccsen kétszer is eredményes volt. A jó lendület megtalálása ellenére mégsem vágyik vissza feltétlen a Serie A-ben szereplő Torinohoz.

A kecskeméti Horváth Krisztofer (b) és Tóth Barna gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Kecskeméti TE – ZTE FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 15-én. A Kecskemét 3-0-ra nyert. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

„Nyilván biztos Olaszországban is felfigyeltek a jó számaimra, de nem csak rajtam múlik, hogy maradok-e Kecskeméten, majd a szezon végén tudunk erről beszélni a klubbal. Jelenleg úgy érzem, felesleges lenne visszamennem azért, hogy a padon üljek vagy csak edzésekre járjak” – fejtette ki Horvtáh Krisztofer, akinek júniusig szóló szerződése van a KTE-vel, de szívesen marad még egy évet a hírös városban.

A Bács-Kiskun vármegyei csapat elmúlt két évéről, a kitűzött célokról és a lehetséges európai kupaszereplésről a klub sportigazgatója, Tóth Ákos is nyilatkozott. Az interjúban kiemelte, csalódás lenne a Kecskemét számára, ha már nem lenne meg a dobogó. A teljes cikk ide kattintva olvasható.

A KTE jelenleg második az OTP Bank Ligában, hét ponttal a harmadik helyezett Paks előtt, ám a két együttes egymás ellen lép pályára pénteken az NB I 29. fordulójában.

Borítókép: A gólszerző kecskeméti Horváth Krisztofer (j) és csapattársa, Szuhodovszki Soma a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kecskeméti TE mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak