Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabbított a Kecskemét alapembere

Hosszabbított a Kecskemét alapembere

m4sport.hu
Az idei szezonban 5 gólnál és 12 gólpassznál járó játékos döntésében fontos szempont volt, hogy látja a folyamatos fejlődést a kecskeméti futballban.

A labdarúgó-bajnokságban meglepetésre második helyen álló Kecskeméti TE hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbítja Banó-Szabó Bence szerződését. A szerződéshosszabbítás egybe cseng a klub filozófiájával, miszerint a legfontosabb céljuk, hogy a folyamatosság jegyében megtartsák az értékeiket. Az új kontaktus a transfermarkt.com szerint 2025 júliusáig szól.

A 23 esztendős labdarúgó a KTE színeiben kezdte pályafutását. 2014-2022-ig a Honvéd akadémiáján, majd felnőtt csapatában pallérozódott, tavaly nyáron egy kupagyőzelemmel a háta mögött tért vissza. az idei szezonban 5 gól és 12 gólpassz kötődik a nevéhez, utóbbiban magasan vezet az NB I-ben.

Nagyon büszke vagyok, hiszen kecskeméti születésű és nevelésű játékosként óriási megtiszteltetés ez számomra, engem és a családomat is boldogsággal tölt el ez a szerződéshosszabbítás. Nagyon jól érzem magam Kecskeméten, a társakkal tökéletes a kapcsolatom, édesapám személye is döntő volt természetesen, aki édesanyámmal együtt nagyon sokat segít nekem. Fontos volt az is, hogy látom a folyamatos fejlődést a kecskeméti futballban, komoly tervek vannak a jövőre nézve, ezek mind fontos tényezők voltak a hosszabbítás kapcsán” – mondta a klubhonlapnak Banó-Szabó.

Kiemelte, motivációjuk még bőven van a szezonban, szeretnének annyi meccset megnyerni, amennyit csak lehet, hogy tényleg gyönyörű helyezést érjenek el. Ehhez szeretne még gólokkal és gólpasszokkal hozzájárulni.

Dr. Filus Andor ügyvezető szerint a csapat gerincét ezzel a megállapodással biztosították a következő szezonra. “Szeretnénk látni, hogy mi jöhet ki ebből a nagyszerű közegből, ezért magunk részéről mindent meg is teszünk. Örülünk neki, hogy ehhez a munkához ilyen társakra lelhettünk. A csapat gerince adott, de dolgozunk, hogy a következő szezonban is közösen fejlődhessünk tovább csapatként és klubként” – mondta a KTE ügyvezetője.

A csapat másik meghatározó játékosa, Szuhodovszki Soma még novemberben hosszabbított a lila-fehér együttessel. A kecskemétiek a hétvégén a szintén dobogós helyezésre hajtó Paksot fogadják.

A 29. forduló programja:
április 28., péntek:
Kecskeméti TE-Paksi FC 20.00
április 29., szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 14.15
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 17.00
Vasas FC-Puskás Akadémia FC 19.30
április 30., vasárnap:
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 15.30
május 1., hétfő:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 18.00

 

Borítókép: fotó: kecskemetite.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szuhodovszki Soma: A mai napig szoktam rajta gondolkodni, hogy mi is történt ebben az elmúlt két évben
A Kecskeméti TE bravúros szezonjának híre már az ország minden szegletébe eljutott. Szabó István együttese két idénnyel ezelőtt pedig még az NB III-ban vitézkedett, majd jött a Merkantil Bank Liga, mostanra pedig az OTP Bank Liga második pozíciója. Ennek a hihetetlen utazásnak Szuhodovszki Soma is a részese volt, aki a 2021 nyarán a Győri ETO-ból igazolt az akkor frissen NB II-be feljutott KTE-hez. A 23 esztendős középpályás pedig az utóbbi két évben, de főleg az idei szezonban, alapemberré, meghatározó NB I-es játékossá és közönségkedvenccé nőtte ki magát, olyannyira, hogy ma már azért is dolgozik, hogy Marco Rossitól megkapja a hőn áhított meghívót a válogatottba.
Magyar futball
Négy perc alatt eldöntötte a Kecskemét a ZTE elleni meccset
Az újoncként második helyezett Kecskemét labdarúgócsapata az első félidőben négy perc alatt két gólt szerezve, majd a másodikban is betalálva nyert 3–0-ra a kupadöntős Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.
Magyar futball