Musorujsag
Élő Eredmények

Kétszer egyenlített, mégis csalódottan távozott Kisvárdáról a Honvéd

Kétszer egyenlített, mégis csalódottan távozott Kisvárdáról a Honvéd

MTI/m4sport.hu
Továbbra sem tudta megszerezni első sikerét a Milos Kruscsics irányította Kisvárda FC, amely kétszer is vezetett a Budapest Honvéd ellen, végül 2-2-es döntetlennel zárult a párharc. Az NB I előző szezonjának ezüstérmese február 17-e óta nem nyert a bajnokságban, a szerb tréner kinevezése óta öt meccs alatt négy döntetlen és egy vereség a várdaiak mérlege. A Honvéd pedig kétszer is egyenlíteni tudott, mégis csalódottan távozhatnak, hiszen Dean Klafurić gárdája ezzel a pontszerzéssel is maradt a kiesőzónában. A hazaiak részéről a bosnyák Jasmin Mesanovic duplázott, a vendégektől pedig Nenad Lukic és Kerezsi Márk volt eredményes.

A mérkőzés összefoglalója:

Kisvárda helyzettel indult a mérkőzés, a hazai együttes már az ötödik percben veszélyeztetett egy beadás után, de akkor Szappanos még nagy bravúrral védeni tudott. Ezt követően nem sok helyzet volt a meccsen, ami az volt, abból gól is lett. A 28. percben egy szabadrúgást követően szerzett vezetést Milos Kruscsics csapata, Mesanovic tette bele remekül a lábát egy középre adott labdába. A bosnyák támadó hatodik gólját lőtte az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában. A várdai szurkolók nem örülhettek sokáig, ugyanis négy perccel később jött az egyenlítés a kiesés ellen menekülő Honvédtól. Egy szögletet követően Lukic bólintott a kapuba. A második félidőt megint jól kezdte a Kisvárda, mezőnyfölényben játszott Milos Kruscsics csapata, majd a 65. percben Mesanovic szépen hámozta át magát a védőkön és életerősen tüzelt Szappanos kapujába, ezzel a hazai gárda ismét megszerezte a vezetést.

Szinte már nyeregben érezhette magát a Kisvárda, de derült égből villámcsapásként jött az újabb egyenlítés. Egy védelem mögé beívelt labdába tudta nagyon finoman beletenni a lábát a 19 esztendős Kerezsi, aki meglőtte második gólját az NB I jelenlegi szezonjában, a Honvéd viszont ezzel a két góllal és egy ponttal sem ment sokra, ugyanis a 2-2-vel záródó döntetlennel maradt a kiesést jelentő, 11. pozícióban, de ezzel az egy ponttal közelebb férkőzött az előtte 10. Fehérvárhoz, amely vasárnap Debrecenben szerepel majd.

A mérkőzés után Milos Kruscsics arról beszélt, a3″> Kisvárda legnagyobb gondja jelenleg az önbizalomhiány, ebből fakadnak a hibák és emiatt nem megy úgy a játék, ahogy szeretnék. Azt pedig kifejezetten sajnálta, hogy szerinte a Honvéd úgy szerzett két gólt, hogy alig volt helyzetük. Ellenben a túloldalon Dean Klafuric elárulta, gratulált a játékosainak a pontszerzéshez, hiszen nagyon nehéz mérkőzésen vannak túl és mindent meg fognak tenni, hogy a helyzet javuljon a Honvédnál és a szezon végén kiharcolják a bennmaradást.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 2-2 (1-1)

Kisvárda, 2420 néző, v: Csonka
Gólszerzők: Mesanovic (28., 65.), illetve Lukic (32.), Kerezsi (80.)
Sárga lap: Gomis (23.), Lukic (76.), Mitrovic (89.)

Péntek:
Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3

Szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 2-2
Vasas FC-Puskás Akadémia FC 2–2

Vasárnap:
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 15.30

Hétfő:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 18.00

Az OTP Bank Liga tabellája (29. forduló, szombati állás)

További tartalmak