Musorujsag
Élő Eredmények

A Debrecen Dzsudzsákkal kiegészülve ostromolná a dobogót és lökné még mélyebbre a Fehérvárt

A Debrecen Dzsudzsákkal kiegészülve ostromolná a dobogót és lökné még mélyebbre a Fehérvárt

m4sport.hu | Szerző: M.P.
Április hónap utolsó napján, vasárnap mindössze egy mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 29. fordulójában: a dobogóért harcoló Debrecen hazai pályán fogadja a kiesés elől menekülő MOL Fehérvár FC-t.

A lélektani előny egyértelműen a Debrecent illeti. A kelet-magyarországi csapat 43 pontjával mindössze egy egységgel marad el az OTP Bank Liga dobogójának alsó fokán található Pakstól, emellett az elmúlt időszakot is sokkal jobban hozta a Loki: áprilisban eddig lejátszott 4 mérkőzéséből 3 győzelem és 1 vereség a csapat mérlege.

Az a bizonyos egy vereség a szintén dobogóért küzdő Puskás Akadémia ellen született, melyen enyhén szólva sem a labdarúgás szépségei kerültek leginkább előtérbe. A találkozó végén Ferenczi János jutott kiállítás sorsára, akinek tettét az MLSZ Fegyelmi Bizottsága hárommeccses eltiltással sújtotta. A találkozót követően az MLSZ aheti közleményéből az is kiderült, hogy a Loki csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs az öltözőfolyosón sportszerűtlen magatartást tanúsított, az együttes tízese emiatt kétmeccses eltiltásban részesült, amely azt jelentette volna, hogy a Fehérvár elleni találkozót is kihagyja.

A korábban említett lélektani előnyt a Debrecen tudta fokozni, pénteken ugyanis kiderült, a 109-szeres válogatott eltiltásával kapcsolatos fellebbezés indokait elfogadta az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága, kétmeccses eltiltását egyre redukálta, így biztossá vált, a karmester játszhat a Vidi ellen.

dvsc.hu

A Debrecen ellenfele a bajnokságban jelenleg 30 ponttal a 10. helyen álló MOL Fehérvár FC lesz. 2018 bajnoka az egész 22/23-as szezonban csak keresi önmagát: 28 meccséből hetet vett sikerrel, ez  9 döntetlennel és 12 vereséggel társul, de jelenlegi formájuk sem sokkal fényesebb, áprilisban még nem nyert a Fehérvár, 3 döntetlen és 1 vereség a mérleg.

A csapat sok mindennel kísérletezett már a problémák elhárítása végett, Bartosz Grzelak a harmadik vezetőedző aki próbálná korábbi fényébe pompáztatni az együttest, ám ez Michael Boris és Huszti Szabolcs után eddig neki sem megy makulátlanul, eddigi 5 meccsén 6 pontot szerzett csapata.

A kispadon végbement cserék mellett játékosmozgás is történt, Katona Mátyás és Csongvai Áron például az akkor még riválisnak számító Újpesttől érkezett, azóta az Újpest a tabella első felébe menetelt, a Vidi pedig még mindig a kiesést jelentő helyeket próbálja elkerülni. Az imént említett két fiatal közül Csongvai a Fehérvár honlapjának mondta el véleményét a vasárnapi mérkőzésről.

„Továbbra sem vagyunk egy könnyű szituációban, így még több munkával és elánnal kell beleálljunk a következő mérkőzésbe. Egyértelműen úgy megyünk Debrecenbe, hogy a három pontot szeretnénk elhozni. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, jelenleg a Debrecen egy nagyon jó focit játszó csapat, erős ellenfél lesz, de ha az elképzeléseket meg tudjuk valósítani a mérkőzésen, egy nagyon jó meccset játszhatunk, és bízom benne, hogy egy jó eredménnyel jövünk majd le a pályáról” – mondta a fiatal hátvéd.

Csongvai biztos pont a Vidinél, de ez egyelőre kevés. MTI/Vasvári Tamás

Egymás elleni meccseiket nézve mind a két együttes bizakodhat. A jelenlegi kiírásban kétszer találkozott a Debrecen és a Fehérvár, a 7, fordulóban a Loki örülhetett, Babunski góljával mind a három pontot bezsebelték, a 18. fordulóban a támadó szintén betalált, akkor viszont Kodro tudott válaszolni, így döntetlennel végződött a mérkőzés. A távolabbi kitekintés ennél jóval másabb képet mutat, a két csapat legutóbbi 10 meccsén 5 alkalommal a fehérváriak örülhettek, 3 döntetlen mellett pedig mindössze 2 debreceni siker olvasható a statisztikák között, ez lehet a Vidi talán legnagyobb reménye. Nem sok, de valami.

A két csapat legutóbbi mérkőzésének összefoglalója:

A 29. forduló programja és eredményei:
Péntek:
Kecskeméti TE-Paksi FC 2-3

Szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 2-2
Vasas FC-Puskás Akadémia FC 2–2

Vasárnap:
Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 15.30

Hétfő:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 18.00

További tartalmak