Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább pörög a 2697 napos nyeretlenségi számláló: az Újpest ötgólos meccsen kapott ki a Ferencvárostól a derbin

Tovább pörög a 2697 napos nyeretlenségi számláló: az Újpest ötgólos meccsen kapott ki a Ferencvárostól a derbin

m4sport.hu
A címvédő és egyben listavezető Ferencváros 3–2-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó NB I 29. fordulójában, a két csapat hétfői derbijén. Ezzel az is eldőlt, hogy folytatódik a lila-fehérek rossz sorozata a rivális ellen, s az újpestiek 2697 napos nyeretlenségi szériája tovább húzódik.

 

A mérkőzés összefoglalója

Értékelések

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 2-3 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 11 109 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Gouré (41.), Simon K. (93.), illetve Gojak (24., 55.), Lisztes (60.)
sárga lap: Csoboth (45+4.), Jakobi (81.), Hall (99.), illetve Gojak (28.), Pászka (45+5.), Marquinhos (58.)
Újpest FC:
Nikolic – Kastrati, Anculasz, Hall, Antonov (Diaby, 83.) – Onovo, Boumal (Mack, 74.) – Pauljevic (Jakobi, 65.), Mörschel (Simon K., 65.), Csoboth (Ambrose, 83.) – Gouré
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Pászka (Botka, a szünetben), Kovacevic (S. Mmaee, 38.), Knoester, Civic (Abena, 88.) – Gojak, Baráth P. – Tokmac (Lisztes, a szünetben), Taroré, Marquinhos – Owusu (Vécsei, 80.)

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, többször is megérkezett a vendégek kapujának előterébe és szögletek után próbált veszélyeztetni. Csoboth egy alkalommal ziccerbe is került, de fölé fejelte a labdát. A zöld-fehérek sokáig nem tudtak helyzetet kialakítani, bár gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, Owusut többször is lesen állították meg.

Aztán a félidő derekán egy kontrával és a második hullámban érkező Gojak remek tekerésével sikerült megszereznie a vezetést a címvédőnek.

A játék képe a gól után sem változott, az FTC átadta a területet az Újpestnek, amely Antonov nagyszerű beadása után, Gouré közeli kapáslövésével még a szünet előtt egyenlíteni tudott.

A fordulást követően Bogár játékvezetőnek – már nem először – meg kellett állítania a játékot a lelátóról érkező füstfelhő miatt, majd a cserékkel felfrissített FTC Gojak újabb nagyszerű nyesésével és a szünetben beállt Lisztes találatával pár percen belül kétgólos előnybe került.

A folytatásban a lila-fehérek többet birtokolták a labdát, de egy ideig komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

A hajrában egyszer Csoboth lefutotta a védőket, de mellé lőtt, majd Dibusz mentett egy kapufáról visszapattanó labdát Gouré fejese után. A Ferencváros az utolsó negyedórában jobbára csak az eredmény tartására törekedett, de miután Simon a ráadásban szépített, nehéz perceket élt át a lefújásig, végül azonban sikerült megszereznie a három pontot.

A zöld-fehérek egymás után a harmadik győzelmüket aratták, és kilenc pontra növelték előnyüket a második helyen álló Kecskeméttel szemben, így akár már a következő fordulóban bebiztosíthatják sorozatban ötödik, történetük 34. bajnoki címét.

A két patinás fővárosi együttes a 238. bajnoki találkozóját vívta egymással, az FTC immár 115, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer pedig döntetlennel zártak a felek.

Az Újpest – amelynek a vezetőedző, Nebojsa Vignjevic március 23-i kinevezése óta ez volt az első veresége – már 2697 napja, 2015 decembere óta nyeretlen az FTC ellen.

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: a csodacsere Lisztes a derbin is beköszönt, már negyedjére volt eredményes a bajnokságban
Lisztes Krisztián ezúttal egy teljes félidőt kapott Sztanyiszlav Csercseszovtól az Újpest elleni derbin, a 17 esztendős tehetség pedig ezen a meccsen is – ahogyan eddig rendre – meghálálta a bizalmat. A Fradi ifjú reménysége a 60. percben köszönt be Nikolics kapujába, s ezzel először volt eredményes az ősi rivális ellen, összességében pedig már a negyedik gólja volt az NB I-ben.
Magyar futball
Videó: az újpesti védelem ezt csúnyán elnézte, Gojak újabb tekerésével szerzett újfent vezetést a Fradi
<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/05/01/video-mesteri-tekeres-gojak-vedhetetlen-csavarasaval-elonyben-a-fradi-a-derbin">Amer Gojak az Újpest elleni derbin szerezte meg első gólját</a> a labdarúgó OTP Bank Ligában, <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/05/01/video-goure-jo-sorozata-tovabb-folytatodik-kapasbol-egyenlitett-a-fradi-ellen">amire Gouré válaszolt a lila-fehérek részéről</a>. A második félidőben a bosnyák középpályás ismét eredményes volt, ezúttal remekül tekert Nikolics kapujába, bár előtte a hazai védelem többször is felszabadíthatott volna.
Magyar futball
Videó: Gouré jó sorozata tovább folytatódik, kapásból egyenlített a Fradi ellen
<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/05/01/video-mesteri-tekeres-gojak-vedhetetlen-csavarasaval-elonyben-a-fradi-a-derbin" target="_blank" rel="noopener">Tizenhét perccel Gojak mesteri tekerése</a> után az Újpest FC is látványos gólt szerzett a Ferencváros elleni derbin. A 41. percben Antonov remekbe szabott átadásába tette bele jól a lábát Fernand Gouré és vette be Dibusz kapuját kapásból. Az elefántcsontparti támadó sorozatban a harmadik NB I-es bajnokiján volt eredményes, hiszen a Paks, valamint a Honvéd ellen is eredményes volt.
Magyar futball
Videó: mesteri tekerés, Gojak védhetetlen csavarásával került előnybe a Fradi a derbin
Az Újpestnek megvoltak a helyzetei a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján, de az első gólt a derbiken már hét és fél éve veretlen Fradi szerezte. Marquinhos jó kiugratást kapott, de az ő lövését még védeni tudta Nikolics, a kipattanót viszont fantasztikusan tekerte a felsőbe Gojak, a lila-fehérek kapusának esélye sem volt a hárításra.
Magyar futball