Musorujsag
Élő Eredmények

Kecskeméten örülnek a legjobban a Debrecen paksi pontszerzésének

Kecskeméten örülnek a legjobban a Debrecen paksi pontszerzésének

m4sport.hu
Az első negyedóra paksi rohamai után meglepetés, hogy végül a hazaiak, és a kontrákra építő debreceniek sem tudtak szabályos gólt szerezni.

A harmadik Paks és a negyedik, vendég Debrecen gól nélküli döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati rangadóján. Az egyaránt három kör óta veretlen csapatok így nem tudták igazán kihasználni, hogy a második Kecskemét pénteken kikapott a Budapest Honvéd vendégeként: a Paks három, a Debrecen négy pontra közelítette meg a lila-fehér együttest.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Paksi FC-Debreceni VSC 0-0
Paks, v.: Berke
sárga lap: Varga B. (42.), Papp K. (84.), illetve Manrique (9.), Lagator (42.), Dzsudzsák (88.)
Paksi FC:
Nagy G.- Kinyik, Szélpál, Kádár, Szabó J. – Papp K. (Kovács N., 84.), Balogh B. (Vas, 70.), Skribek (Windecker, 57.) – Sajbán, Varga B., Hahn (Böde, 57.)

Debreceni VSC:
Megyeri – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Romancsuk – Loncar, Manrique – Varga K. (Bódi, 77.), Dzsudzsák (Bárány, 92.), Szécsi (Kiziridisz, a szünetben) – Do. Babunski (Mance, 77.)

A Paks azonnal magához ragadta a kezdeményezést, hatékony letámadásával rendre zavarba hozta a debreceni játékosokat, akik így jószerivel a félpályát sem tudták átlépni. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségei, de a helyzetek kimaradtak, ez pedig majdnem megbosszulta magát, mert a Debrecen az első végigvitt kontrájából betalált, igaz, a videobírónak köszönhetően les miatt érvénytelenítették a gólt. A vendégek első veszélyes ellenakciója óvatosabbá tette a Paksot, amelynek fölénye így meddővé vált. A szünetig hátralévő időben kevesebb próbálkozás volt, mindkét kapusnak egyszer-egyszer kellett csak védenie.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Paks támadott, a Debrecen védekezett, egyes időszakokban pedig teljesen beszorult a hajdúsági együttes, amely azonban a szórványos ellentámadásokból és pontrúgásokból szintén tudott veszélyeztetni. A második játékrész derekán aztán váratlanul a Debrecennek voltak helyzetei, de az ötperces periódus után ismét a Paks irányított.

A piros-fehérek az egész találkozón nagyon szervezetten védekeztek, ráadásul a Bognár György kinevezése óta újra rendkívül gólerős zöld-fehérek elöl ezúttal nem voltak kellően pontosak a győztes gól megszerzéséhez, így pontosztozkodással zárult az összecsapás. Mivel egyik csapat sem tudott szabályos gólt lőni, így csak egy-egy pontot szereztek, amivel továbbra is Bognár György együttese a harmadik egy ponttal megelőzve riválisát, három ponttal lemaradva a második Kecskeméttől.

Bognár György, a Paks vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, taktikailag megoldották a játékosai, amit megbeszéltek, mert szinte végig az ellenfél térfelén játszottak, a minőség ugyanakkor ezúttal nem volt az igazi, ennek az is lehet az oka, hogy többen is sérüléssel bajlódtak a héten. „Szerintem jövő héten kiegyenesedünk majd, de nem vagyok elégedetlen. Ha sikerült volna az első félidőben gólt lőni, amikor lényegesen jobban játszottunk, akkor a Debrecen sem bekkel ennyit, többet felvállaltak volna ők is.”

Srdjan Blagojevic, a Debrecen trénere szerint az első 30 percben próbálták megtalálni a ritmust, mivel nagyon agresszíven védekezett a Paks, ők pedig nem tudták a saját játékukat játszani. „A második félidőben bátrabb játékra biztattam a játékosokat, voltak is helyzeteink, főleg kontrákból, de nagy volt a nyomás a csapaton, nehéz volt a Paks otthonában játszani.”

A paksi Skribek Alen úgy véli, mindkét félidőben megvoltak a helyzeteik, főleg az elsőben. „Úgy jöttünk ki az elején, hogy odanyomjuk őket és megpróbálunk gólt szerezni. A helyzetek megvoltak, de ez nem sikerült, aztán kicsit visszavettünk.”

A debreceni Varga Kevin szerint mindkét csapat maximálisan felkészült a másikból, ez pedig látszott is a mérkőzésen. „Szerintem az, hogy a Paks ellen kapott gól nélküli mérkőzést le tudtunk hozni, az óriási védőmunkát jelent, sajnos ez most a helyzeteink rovására ment.”

Az OTP Bank Liga, 30. fordulójának eredményei és további programja:

Újpest FC – Vasas FC 1–1
Paksi FC – Debreceni VSC 0–0
Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good 3–0
Budapest Honvéd – Kecskeméti TE 1–0

vasárnap játsszák:
ZTE FC – Puskás Akadémia FC 15.00 (M4 Sport és m4sport.hu)
MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 19.30 (M4 Sport+ és m4sport.hu)

Az OTP Bank Liga állása a 30. forduló szombati játéknapja után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: fotó:paksifc.hu

További tartalmak